Galaxy Note7 cu 6 GB RAM confirmat oficial

11.08.2016
Galaxy Note7 cu 6 GB RAM confirmat oficial

Nu a durat mult de la primele zvonuri până când Samsung a confirmat în mod oficial faptul că lucrează la un Galaxy Note7 cu hardware mai puternic. Într-adevăr, vom primi o versiune a noului phablet echipată cu 6 GB memorie RAM, însă aceasta nu va fi disponibilă pentru comandă în Europa.

În timp ce telefonul va folosi toate celelalte componente ale modelului anunţat săptămâna trecută, Galaxy Note7 cu 6 GB memorie RAM va fi disponibil exclusiv în China. Telefonul va rămâne însă la acelaşi procesor Snapdragon 820, aceeaşi cameră de 12 megapixeli şi cu o carcasă absolut identică. Spre diferenţă de modelul de bază, care vine doar în versiune de 64 GB, acesta va integra şi 128 GB spaţiu de stocare.

Motivul pentru care telefonul va fi lansat în China este faptul că deja mai multe modele de smartphone-uri şi phablet-uri produse local vin şi cu configuraţie RAM de 6 GB, făcând astfel modelul de la Samsung să pară inferior în comparaţie. Având în vedere că singurul smartphone cu 6 GB memorie RAM care se vinde în afara Chinei este OnePlus 3, iar acesta nu este considerat un phablet, precum Note7, Samsung nu crede că este necesară lansarea noului model şi în alte regini.

Cu siguranţă, aceste planuri se pot schimba, iar în cel mai rău caz, telefonul va putea fi probabil comandat din China, adăugând însă la preţ nişte taxe în plus. Cu un preţ de peste 900 de dolari, probabil că acesta ar putea fi cel mai scump smartphone disponibil pe piaţă, care nu face parte din categoria produselor de lux.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult