Galaxy Note7 supus primului test de rezistenţă [VIDEO]

Galaxy Note7 de la Samsung abia a început să se livreze în anumite regiuni şi deja există un clip realizat de către un utilizator curajos, care a dorit să pună la încercare rezistenţa noului phablet. Acest test total neprofesionist poate fi destul de relevant, întrucât simulează câteva situaţii obişnuite în care ai putea scăpa telefonul în utilizare normală. Mai mult, Galaxy Note7 este primul smartphone care integrează noile panouri de sticlă Gorilla Glass 5, deci aceasta este prima dată când vedem această tehnologie testată în libertate.

Gorilla Glass 5 ar trebui să ofere rezistenţă aproape dublă faţă de generaţia precedentă de sticlă de la Corning, iar testul de faţă demonstrează că noua sticlă este foarte rezistentă. Desigur, oricât de bine ar fi sticla realizată sau cu ce soluţii chimice ar fi tratată, aceasta tot se sparge până la urmă la impactul cu solul. Galaxy Note7 a reuşit să se spargă încă de la primul impact, colţul panoului de sticlă de pe spatele dispozitivului fiind afectat imediat.

În cazul celorlalte două „aruncări”, telefonul nu a suferit decât câteva mici zgârieturi pe rama metalică, sugerând că există o şansă destul de mare de a scăpa nevătămat în cazul în care telefonul este scăpat. Ce pare să fie diferit la Gorilla Glass 5 faţă de Gorilla Glass 4 sau faţă de  modelele mai vechi, este faptul că sticla se sparge doar local, crăpăturile nefiind extinse pe toată suprafaţa panoului. Probabil că şi faptul că sticla de pe spate este curbată a ajutat la spargerea acesteia, un model complet plat putând oferi rezistenţă mai mare.

Galaxy Note7 vine însă doar în variantă curbată pe ambele părţi, deci nu există un model care ar putea să reziste mai bine la şocuri decât cel testat. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult