Galaxy Note9 are probleme cu ecranul după noul update software

08.04.2020
Galaxy Note9 are probleme cu ecranul după noul update software

Cel mai recent update pentru Galaxy Note9 a făcut exact opusul a ceea ce ar trebui să aducă software-ul nou. Se pare că actualizarea de securitate din luna martie, care teoretic nu modifică multe la nivelul sistemului de operare, introduce probleme cu ecranul dispozitivelor Note9, care afișează acum culorile eronat și poate chiar să ducă la scăderea rezoluției. De asemenea, modul de luminozitate automată pare să introducă efecte nedorite pe ecran.

Utilizatorii de Galaxy Note9 au raportat probleme cu ecranul în special. Acestea afișează culori nesaturate, se încălzesc mai tare decât în mod normal și scad automat rezoluția din cauza supraîncălzirii. De asemenea, linii negre apar pe ecran atunci când folosești modul de luminozitate adaptabilă, iar o rezolvare simplă nu pare să fie disponibilă.

Utilizatorii au încercat să repornească dispozitivele sau să le întoarcă la setările din fabrică, dar această problemă pare să fie mai adâncă. Este posibil însă ca rezolvarea să nu vină pe cale software, întrucât pe forumurile oficiale, Samsung îndrumă anumiți utilizatori să se adreseze celui mai apropiat service oficial pentru reparații hardware. Problema este că multe dintre centrele de service sunt închise în această perioadă din cauza pandemiei COVID-19.

Compania sud coreeană nu a promis însă un nou patch care să corecteze această problemă. De asemenea, nu este clar ce se va întâmpla cu cei care au probleme cu ecranul dar nu mai au telefoane în garanție din diverse motive. Fie au fost cumpărate din țări unde garanția acoperă doar 12 de la cumpărarea dispozitivului, fie au fost cumpărate pe firmă sau alte astfel de situații. Practic, un update de software a „stricat” telefonul, așa că Samsung ar trebui să acopere reparațiile hardware, în cazul în care acestea sunt necesare.

(via Android Authority)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video