Galaxy Note9 primeşte update la Android 10 în variantă finală

02.01.2020
Galaxy Note9 primeşte update la Android 10 în variantă finală

În ajunul anului nou, utilizatorii de Galaxy Note9 care au testat în ultimele câteva luni versiunea beta de One UI 2.0 cu Android 10 au început să primească update-ul la versiunea finală. Samsung livrează acest update mai întâi pentru cei care au ajutat la testare, după care va începe să livreze pachetul software către toţi utilizatorii din lume. Dacă aţi participat la testul beta şi încă nu aţi primit acest update pe Note9, acum ar fi un moment bun să verificaţi dacă există update-uri noi.

Noul pachet de actualizare aduce software-ul telefonului la versiunea N960FXXU4DSLB şi ocupă doar 100 MB. Motivul pentru dimensiunile mici ale acestui update este faptul că se aplică doar peste o versiune beta deja existentă a sistemului de operare Android 10, o mare parte dintre fişierele de sistem necesare fiind deja stocate pe telefon. De altfel şi fişierele Samsung pentru One UI 2.0 sunt deja prezente pe aceste telefoane, deci sunt descărcate doar componentele care necesită modificări pentru a asigura buna funcţionare a dispozitivului, pe baza feedback-ului oferit de cei care au testat software-ul.

Această lansare încheie şi perioada de testare beta a software-ului Android 10 pe Galaxy Note9. Samsung spune în descrierea acestui update că momentan nu va mai lansa versiuni beta pentru acest dispozitiv şi că nu va mai oferi răspunsuri celor care oferă feedback pe canalele de raportare de probleme pentru versiunea beta.

Probabil că acesta va fi şi ultimul update major pentru Galaxy Note9, acesta fiind lansat în 2018 cu Android 8.1 Oreo şi interfaţa Samsung Experience, după care a primit în 2019 pe la început update-ul la Android 9.0 Pie şi One UI 1.0. Cel mai probabil, update-ul la Android 11 pentru dispozitivele Samsung va începe să apară la câteva luni după cei doi ani de suport software promis de Samsung. Între timp, telefonul va mai primi cu siguranţă update-uri de funcţionalitate şi actualizări de securitate cel puţin încă un an după august 2020.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult