Galaxy S10 5G la egalitate cu Huawei P30 Pro în testele DxOMark. Are cea mai bună cameră pentru filmat

17.04.2019
Galaxy S10 5G la egalitate cu Huawei P30 Pro în testele DxOMark. Are cea mai bună cameră pentru filmat

DxOMark a publicat review-ul pentru camera lui Samsun Galaxy S10 5G şi a desemnat-o drept „cea mai bună” de până acum, cu 112 puncte, la egalitate cu cea de pe Huawei P30 Pro, în ciuda faptului că este doar o versiune puţin modificată a camerei de pe Samsung Galaxy S10 şi S10+, lansate la începutul lunii martie. Se pare că partea de înregistrare video a dus la un scor atât de înalt, aceasta fiind prima cameră de pe un smartphone care atinge scorul de 100 de puncte în testele DxOMark.

În afară de faptul că Samsung a adăugat doi senzori TOF (Time of Flight) în noul Galaxy S10 5G, camerele de pe faţă şi de pe spate ar trebui să ofere performanţă identică cu cea a modelului S10+. De fapt camerele sunt la fel de performante precum cele de pe S10 standard, diferenţa faţă de modelul standard fiind lipsa unei camere de adâncime pe partea din faţă.

DxOMark laudă performanţa camerei în toate situaţiile, aceasta oferind focalizare mai rapidă şi mai bună decât pe modelele precedente, întrucât foloseşte senzorul TOF pentru a calcula distanţa între telefon şi subiect, cât şi expunere corectă în toate cazurile de utilizare. Din păcate, zoom-ul este mai slab decât cel de pe Huawei P30 Pro, imaginea fiind vizibil degradată peste 2x, din lipsa unui obiectiv cu distanţă focală mai mare. De asemenea, efectul bokeh este foarte bun, fiind realizat cu ajutorul camerei TOF.

Pe partea video, Galaxy S10 5G este acum cel mai performant telefon de pe piaţă. Acesta înregistrează în rezoluţie 4K implicit, poate capta imagini HDR10+, focalizează rapid şi are stabilizare foarte bună, cu expunere şi balans de alb calculate foarte rapid. În lumină slabă, camera mai are probleme, imaginile fiind destul de lipsite de detalii.

Cu un scor de 117 la capitolul foto şi 100 la capitolul video, nota finală agregată de 112 puncte este impresionantă. Se pare că în continuare nu putem desemna un telefon drept cel cu „cea mai bună cameră”, întrucât fiecare model de top are avantajele şi dezavantajele sale. Huawei are un zoom impresionant şi face fotografii excelente pe timp de noapte, în timp ce Samsung vine cu fotografii mai bune pe timp de zi şi captură video mult mai bună. Huawei a depăşit scorul foto cu 2 puncte, însă a primit cu 3 puncte în minus la capitolul video în aceleaşi teste de la DxOMark.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult