Galaxy S10 de la Samsung va „împrumuta” o funcţie de la Huawei Mate 20 Pro

17.12.2018
Galaxy S10 de la Samsung va „împrumuta” o funcţie de la Huawei Mate 20 Pro

Mate 20 Pro şi Galaxy Note9 sunt unele dintre cele mai bine dotate telefoane lansate vreodată, oferind acces la cam toate funcţiile şi capabilităţile hardware pe care ni le-am fi dorit de la un smartphone. În timp ce Samsung se laudă foarte mult cu stylus-ul S-Pen, Mate 20 Pro vine cu propria sa funcţie exclusivă: posibilitatea de a încărca wireless alte dispozitive. Se pare însă că această capcabilitate va fi integrată şi în noile Galaxy S10, Samsung urmând să o numească „Powershare”.

SamMobile a confirmat din surse proprii un raport Wall Street Journal, care spunea că toate telefoanele Galaxy S10 vor fi echipate cu posiblitatea de a alimenta alte dispozitive prin încărcare wireless. Funcţia, numită „Powershare”, va fi similară cu cea de pe Mate 20 Pro, însă nu este clar dacă va fi într-adevăr utilă, sau dacă va fi folosită în scopuri de marketing, aşa cum face Huawei.

În utilizare normală, încărcare wireless de pe Mate 20 Pro este cam de două ori mai lentă decât pe un încărcător wireless normal la viteză „standard”, fără fast charge. Astfel, pentru alimentarea unui alt telefon, aceasta este practic inutilă, pentru că ar putea dura foarte mult pentru a transfera destulă energie pentru a face o diferenţă în utilizare, putând alimenta telefonul prin cablu în doar câteva minute la un nivel similar de încărcare.

Având însă în vedere faptul că Samsung nu integrează acumulatori foarte mari pe familia de smartpone-uri „S”, este cam greu de crezut că utilizatorii de Galaxy S10 vor dori să ofere altora posibilitatea de a-şi încărca telefoanele folosind Powershare, întrucât oricum cel mai probabil autonomia acestora va fi de aproximativ o zi de utilizare normală.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult