Galaxy S10 Lite va fi concurentul pentru iPhone XR, echipat cu display perforat şi specificaţii de top

13.11.2018
Galaxy S10 Lite va fi concurentul pentru iPhone XR, echipat cu display perforat şi specificaţii de top

Galaxy S10 şi S10+ nu vor fi singurele modele pe care Samsung le va lansa în această primăvară, dacă zvonurile se vor adeveri. Avem de câteva luni informaţii despre un al treilea model nou de telefon din gama S10, mai modest, însă până acum nu ştiam foarte multe detalii despre el. Se pare că acesta va fi aproape la fel de puternic precum modelele superioare, într-o manieră similară cu iPhone XR în comparaţie cu XS şi XS Max.

Conform noilor informaţii publicate pe Twitter de Ben Geskin (leaker cu renume în online), al treilea model va fi un soi de „Galaxy S10 Lite”, echipat cu acelaşi hardware intern precum S10 şi S10+, însă cu mici diferenţe. De exemplu, ecranul lui S10 Lite va fi un Infinity-O, modelul AMOLED perforat, care nu va fi curbat la margini. S10 şi S10+ vor beneficia însă de ecrane similare cu cele de până acum, probabil fără margini sus şi jos.

Din punct de vedere al configuraţiei hardware, Galaxy S10 Lite ar putea beneficia de un chipset Snapdragon 845 sau 8150/855 şi configuraţii 4+64 GB, 6+64 GB şi 6+128 GB. Camera de pe spate va fi duală, în timp ce senzorul de amprentă ultrasonic din display va fi înlocuit cu unul integrat în butonul power de pe laterală.

Interesant este însă faptul că Samsung merge spre piaţa de flagship-uri mai ieftine cu acest model, la un preţ între 650 şi 750 dolari americani, similar cu iPhone XR de la Samsung. Acest lucru sugerează că Galaxy S10 şi S10+ vor fi disponibile la preţuri simlare cu cele de la Apple, undeva în jurul a 1.000 de dolari pentru modelul standard şi peste 1.000 pentru varianta „plus”.

Lansarea este aşteptată în cadrul Mobile World Congress 2019, cu doar câteva săptămâni înainte de lansarea telefonului pliabil, despre care avem şi mai puţine informaţii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult