Galaxy S10: patru modele diferite. Cel mai scump va avea 5G şi sistem cu patru camere pe spate

27.11.2018
Galaxy S10: patru modele diferite. Cel mai scump va avea 5G şi sistem cu patru camere pe spate

Seria de smartphone-uri Galaxy S10 se apropie de o formă finală în dezvoltare, Samsung urmând a intra în curând în perioada de producţie pentru aceasta, pentru a fi pregătită de lansarea din primăvara anului viitor. Astfel, mici detalii despre cele patru dispozitive pe care le are în plan încep să apară în presa sud coreeană (The Bell), întrucât din ce în ce mai multe persoane încep să aibă acces la informaţii la prima mână. Desigur, camera foto va fi un aspect foarte important pentru Samsung, iar surse anonime încep să dezvăluie secretele pe care Samsung spera să le dezvăluie abia în preajma lansării.

Galaxy S10 va fi prima gamă de dispozitive Samsung care va fi lansată în patru variaţii, fiecare dintre acestea oferind o cameră uşor diferită, din ce în ce mai puternică în funcţie de treapta ierarhică pe care este poziţionat.

La bază, Samsung va oferi Samsung S10 Lite, un model realizat pentru a concura în principal cu iPhone XR de la Apple. Acesta va fi singurul model care va beneficia de un ecran plat (poate că va fi un LCD?) şi va fi echipat cu un sistem dual camera pe partea din spate şi o singură cameră pe partea din faţă. Cea de-a doua cameră, de 13 megapixeli, va beneficia de zoom optic (2 sau 3X), însă camera principală de 12 megapixeli va fi cel mai probabil la fel de capabilă precum cea de pe restul modelelor.

Galaxy S10 în versiunea standard, considerat modelul de bază, va fi echipat cu un ecran curbat la margini, asemeni celor din generaţiile precedente şi va beneficia atât de un sistem dual camera pe spate, cât şi de un nou sistem dual camera pe partea din faţă (12+13 MP). Nu este clar ce funcţionalitate în plus va adăuga camera frontală, însă cu siguranţă vom beneficia de un mod portret îmbunătăţit, întrucât Samsung deja oferea funcţia Live Focus chiar şi cu o singură cameră. Este posibil însă ca cea de-a doua cameră să beneficieze de un obiectiv ultra-wide, asemeni Google Pixel 3.

Modelul de top Galaxy S10+ în schimb va încerca să ofere toate capabilităţile pe care le oferă şi Huawei pe modelele sale de top. Astfel, acesta va fi primul dispozitiv premium al companiei echipat cu trei camere foto, primele două fiind identice cu cele de pe S10, în timp ce a treia cameră va beneficia de un obiectiv ultra-wide (16 MP). Şi acest model beneficiază de un sistem dual de camere pe partea din faţă.

În cele din urmă, Samsung pregăteşte şi un model în ediţie limitată, care cel mai probabil nu va fi lansat decât în câteva ţări, care vor beneficia de reţele 5G în momentul lansării. Informaţiile disponibile în acest moment sugerează că doar Coreea de Sud şi alte câteva ţări vor fi luate în considerare iniţial, producţia fiind limitată la 2 milioane de unităţi, cel puţin pentru început. Acest model va fi primul smartphone premium de la Samsung echipat cu patru camere pe partea din spate, cea de-a patra fiind echipată cu un senzor ToF (Time of Flight), care poate fi folosit pentru detecţia mişcării şi poziţionarea în spaţiu 3D prin calcularea distanţei între obiectele din jur. Aceasta ar putea fi folosită pentru aplicaţii AR şi VR, cât şi pentru realizarea de fotografii „portret” mult mai bune, prin decuparea mult mai corectă a subiectului.

Desigur, sursa acestor informaţii sugerează că performanţa foto pe dispozitivele Samsung va fi „cu mult îmubnătăţită”, dezvoltarea noilor camere fiind probabil o reacţie la ultimele dispozitive pe care Huawei le-a lansat pe piaţă.

Lansarea seriei Galaxy S10 este aşteptată spre sfârşitul lunii februarie sau începutul lunii martie, cel mai probabil un eveniment urmând a avea loc în cadrul Mobile World Congress 2019.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult