Samsung anulează un telefon mult așteptat din cauza COVID-19

24.04.2020
Samsung anulează un telefon mult așteptat din cauza COVID-19

În urmă cu doar câteva luni, dar după ce epidemia de COVID-19 a început să se extindă peste hotarele Chinei, Samsung anunța o ediție specială a modelului Galaxy S20+ 5G. Aceasta era dedicată Jocurilor Olimpice de la Tokyo din această vară, însă având în vedere că acest eveniment sportiv nu va mai avea loc în 2020, Samsung a decis să anuleze complet acest dispozitiv.

Decizia pare a fi una destul de simplă. Jocurile Olimpice de la Tokyo nu vor mai fi organizate anul acesta, însă evenimentul va fi mutat în vara anului 2021, în speranța că până atunci trece pandemia de COVID-19. Cu toate acestea, evenimentul va rămâne însă numit oficial drept „Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020”. Astfel, Samsung ar fi putut încă lansa acest model, dacă ar fi dorit.

Telefonul Galaxy S20+ 5G Olympic Games Edition era însă un parteneriat între Samsung și Docomo, unul dintre cei mai mari operatori telecom din Japonia. Având în vedere că evenimentul nu mai are loc acum, când seria Galaxy S20 este încă relevantă pe piață, probabil că nu avea prea mult sens financiar să lanseze acum un dispozitiv care promovează un eveniment care va avea loc peste 12 luni. În urma parteneriatului ambele companii ar fi avut de câștigat, întrucât entuziasmul din jurul evenimentului și faptul că era programat să fie disponibil în ediție limitată ar fi putut atrage mulți clienți.

Cel mai probabil însă, acesta nu este ultima dată când vorbim despre un telefon Samsung într-o ediție „olimpică”. Compania sud coreeană este sponsor al Jocurilor Olimpice și a mai lansat astfel de dispozitive în trecut, începând cu seria Galaxy S3. Este foarte posibil ca „telefonul oficial” al Jocurilor Olimpice de Vară din 2021 să fie acum un telefon din seria Galaxy S21, care va debuta cu siguranță anul viitor în luna februarie sau martie.

Iată anunțul oficial al anulării, publicat pe site-ul operatorului Docomo:

„NTT Docomo a anunțat lansarea telefonului Galaxy S20+ Olympic Games Edition produs de Samsung Electronics pe 18 martie 2020, acesta fiind programat pentru lansare pentru o dată viitoare.

Ne pregăteam de lansarea acestui produs oficial dedicat Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, iar lansarea trebuia să coincidă cu startul evenimentului în iulie 2020. Având în vedere că evenimentul a fost amânat, am decis să anulăm lansarea.

Ne cerem scuze sincere pentru deranjul care această decizie l-ar putea cauza clienților care așteptau lansarea acestui produs.”

(via docomo)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult