Colorarea ecranului în verde, semnalată la telefoanele Galaxy S20 Ultra

Autor: Aurelian Mihai 16.04.2020
Colorarea ecranului în verde, semnalată la telefoanele Galaxy S20 Ultra

Potrivit informațiilor apărute pe forumurile de suport tehnic, telefoanele Galaxy S20 Ultra sunt afectate și de o altă problemă, în afară de supraîncălzire și funcționarea necorespunzătoare a camerei foto.

Aparent, limitată la versiunea cu chipset Exynos 990 a lui Galaxy S20 Ultra, noua problemă ar putea indica defectarea prematură a ecranului OLED și se manifestă prin căpătarea unei tente de verde, sesizabilă mai ales pe imaginile cu fundal închis.

Însă potrivit investigațiilor de până acum, simptomele ciudate au apărut după aplicarea ultimului patch de securitate Android, distribuit la începutul lunii aprilie. Altfel spus, problema este cel mai probabil una de natură software și, deci, poate fi corectată cu o simplă actualizare de firmware.

Aparent, colorarea ecranului în verde se manifestă atunci când rata de afișare este setată la 120Hz, iar luminozitatea mai mică de 30%. Efectul este vizibil în aplicații precum Samsung Pay, Snapchat, PUBG Mobile, aplicația de captură, etc.

Probabil că neplăcerile apărute nu țin de vreun viciu de proiectare a versiunii Galaxy S20 Ultra cu chipset Exynos 990, însă incidentul cu siguranță alimentează speculațiile cum că varianta cu chipset Samsung ar fi inferioară calitativ celei bazate pe Qualcomm Snapdragon.

Rezolvarea propusă de Samsung constă în readucerea telefonului la setările de fabrică, cu folosirea opțiunii clear cache. Însă această soluție nu pare să funcționeze pentru toată lumea, presupusul bug sofware impunând un remediu la nivel de firmware.

Tags: