Galaxy S21 ar putea primi un chipset Samsung mai slab decât pe versiunea Ultra

27.07.2020
Galaxy S21 ar putea primi un chipset Samsung mai slab decât pe versiunea Ultra

Pentru că deja știm aproape totul despre Galaxy Note20, care va fi prezentat oficial pe 5 august, privirile se îndreaptă deja către următorul smartphone de la Samsung. Seria Galaxy S21, care ar urma să fie lansată în primăvara anului viitor, ar putea fi una extrem de controversată, dacă noile zvonuri se dovedesc a fi adevărate. Se pare că Samsung pregătește mai multe modele de chipset-uri Exynos pe care le va folosi, putând exista diferențe majore între performanța de pe modelul de bază și varianta Ultra.

Galaxy S21 va folosi din nou un chipset Exynos produs de Samsung

Conform Mauri QHD, un leaker de pe Twitter, Samsung pregătește seria Galaxy S21 cu trei modele, la fel ca în cazul seriei S20. Astfel, vom avea un Galaxy S21, un S21+ și un S21 Ultra, însă diferențele între ele ar putea fi mai mari decât în trecut. Se pare că Samsung ia în considerare inclusiv includerea unui chipset diferit pe varianta de bază, față de modelele mai scumpe.

În tweet-ul postat de Mauri HQD sunt listate cele trei modele, dintre care doar modelul Ultra și modelul S21 de bază au listate chipset-uri. Se pare că Samsung ia în considerare utilizarea unui Exynos 991 sau 992 modelul următor care va preceda modelul Exynos 990 de pe seria S20. Acest chipset va fi folosit doar pe modelul S21 de bază și nu va include un GPU produs de AMD.

Modelul Ultra ar putea primi un procesor realizat în parteneriat cu AMD

Samsung și AMD au anunțat un parteneriat anul trecut, iar în 2021 am putea vedea primele chipset-uri care rezultă din acest parteneriat. Se pare că doar modelul Exynos 1000 ar putea fi echipat cu procesoare grafice AMD, care ar trebui să fie semnificativ mai performant, în special în jocuri 3D și alte aplicații cu grafică 3D avansată.

Aceeași sursă spunea că Samsung a luat în considerare chiar și utilizarea unui chipset din 2020 pe modelele din 2021, precum Snapdragon 865 sau chiar Exynos 990.

Desigur, aceste modele ar fi lansate în Europa. În SUA, China și Coreea de Sud sunt așteptate chiar și pe Galaxy S21 tot chipset-uri Qualcomm, probabil din generația următoare, Snapdragon 875. Pentru că Samsung ia în considerare scăderea prețului telefoanelor sale, modelul de bază Galaxy S21 ar putea fi livrat cu un ecran la 60 Hz, nu la 120 Hz, iar întreaga gamă de produse ar putea să vină fără adaptoare de priză sau căști în pachet, la fel cum plănuiește și Apple să facă pe seria iPhone 12.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult