Galaxy S21 FE apare într-un nou video hands-on, surprinzând un exemplar funcțional

23.12.2021
Galaxy S21 FE apare într-un nou video hands-on, surprinzând un exemplar funcțional

Deși trebuia să fie lansat în luna august, Galaxy S21 FE apare abia într-un prim video hands-on, surprinzând un exemplar retail-funcțional al telefonului.

Dacă până acum, filmulețele de acest tip au ilustrat doar machete nefuncționale realizate la imprimanta 3D, ce-i drept, bazate pe schițe CAD (presupus) autentice, de data aceasta se pare că avem în față produsul real. Este vorba de versiunea în nuanță „lavandă” a lui Galaxy S21 FE, proaspăt scoasă din ambalajul original. În fundal, observăm ceea ce pare a fi decorul unui magazin de electronice, sugerând că Samsung a trimis deja primele stocuri de telefoane către magazinele retail partenere, rămânând doar să vedem și anunțul oficial de lansare.

Potrivit celor mai recente zvonuri, Samsung va anunța Galaxy S21 FE chiar din luna decembrie, cu disponibilitate nu mai târziu de începutul lunii ianuarie 2022.

Confirmând așteptările, imaginile arată un flagship de buget cu finisaje împrumutate de la seria Galaxy A, inclusiv finisajul de tip „frosted glass” realizat din policarbonat. Putem doar presupune că Samsung va diferenția noul FE de restul telefoanelor Galaxy A prin folosirea unui șasiu metalic, vizibil inclusiv pe rama laterală. Dincolo de aspectul estetic și durabilitate, folosirea unui șasiu metalic ar putea fi chiar necesară pentru a facilita răcirea corespunzătoare a chipsetului Snapdragon 888, recunoscut deja ca fiind mai „temperamental” la rularea aplicațiilor solicitante, cum sunt jocurile de Android.

Ce putem spune cu certitudine este că Galaxy S21 FE ar fi trebuit să fie deja anunțat și lansat oficial în magazine, însă planurile Samsung au fost date peste cap de efectele crizei globale de semiconductoare, obligând compania sud-coreeană să realoce stocurile de componente pentru alte produse mai importante din catalog, cum ar fi seria Galaxy S21.

Potrivit listei neoficiale cu specificații, Galaxy S21 FE folosește un ecran OLED de 6,4” cu rezoluție Full HD+ (2340 x 1080 pixeli) și 120Hz. Acest ecran este diferit atât de cel de pe S20 FE, care avea 6,5”, cât și de cel de pe S21, care are o diagonală de 6,2”. Dimensiunile acestuia ating astfel 155,7 x 74,5 x 7,9 mm, fiind puțin mai compact decât modelul FE de anul trecut. La interior, noul telefon ar trebui să includă fie Snapdragon 888, fie Exynos 2100. Informațiile din prezent spun că în Asia, telefonul va folosi procesorul Qualcomm, iar în Europa și SUA va integra procesorul Samsung proprietar.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult