Galaxy S21 FE listat pe site-ul Samsung cu un preț mai mare decât modelul anterior

20.12.2021
Galaxy S21 FE listat pe site-ul Samsung cu un preț mai mare decât modelul anterior

Galaxy S21 FE pare că va veni mai târziu și mai scump decât și-ar fi dorit fanii Samsung, noile prețuri fiind deja confirmate în pagina oficială de produs.

Pregătit ca o versiune mai accesibilă a lui Galaxy S21, modelul FE trebuia să ajungă în ofertele magazinelor încă din luna august. Din păcate, fanii Samsung care au îndurat așteptarea de șase luni nu doar că se aleg cu un smartphone aproape depășit (Galaxy S22 se lansează imediat după S21 FE), ci și prețuri umflate. Singura consolare este că, fiind lansat atât de târziu, S21 FE vine direct cu versiunea Android 12 și perspectiva accesului la încă o revizie majoră de Android, după ce actualul flagship S21 va fi ieșit deja din perioada de acces garantat la actualizări Android.

Listat pe site-ul Samsung Irlanda, Galaxy S21 FE apare cu prețul de 769 euro în versiunea cu 128GB memorie, respectiv 839 euro pentru cea cu 256GB. Spre comparație, actualul model Galaxy S20 FE costă în Irlanda 669 euro în ediția cu 128GB memorie. Desigur, în lipsa unui anunț oficial din partea Samsung, este posibil ca prețurile listate să nu fie cele finale, însă șansele pentru asta nu sunt foarte mari.

Alte zvonuri recente descriu Galaxy S21 FE cu prețul de 749 euro în echiparea cu 6GB RAM și 128GB stocare, valabil pentru cumpărătorii din Germania. Tot acolo, modelul cu 8GB/256GB memorie ar urma să coste 819 euro.

Potrivit listei preliminare cu specificații, S21 FE vine echipat cu chipsetul Snapdragon 888 sau alternativa Samsung Exynos cu performanțe „echivalente”. Telefonul va dispune de o carcasă cu certificare IP68 pentru protecție la apă și praf, acumulator de 4500mAh și funcție de încărcare wireless. Ecranul de tip AMOLED va avea diagonala de 6.4 inch, suport pentru rată de refresh la 120Hz și senzor de amprentă integrat. Configurația foto pornește de la un senzor principal de 12MP, secondat de o cameră telephoto cu zoom optic 3X și rezoluție 8MP, respectiv cameră ultra-wide de 12MP. Camera frontală de 32MP va fi în continuare aplicată prin procedeul de perforare a ecranului, Samsung ezitând să facă trecerea la tehnologia „invizibilă” under-screen.

Potrivit celor mai recente zvonuri, Samsung ar putea anunța Galaxy S21 FE chiar din luna decembrie, cu disponibilitate nu mai târziu de începutul lunii ianuarie 2022.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult