Galaxy S21 FE ar putea fi amânat sau chiar anulat. Samsung nu poate asigura provizii suficiente de componente

14.06.2021
Galaxy S21 FE ar putea fi amânat sau chiar anulat. Samsung nu poate asigura provizii suficiente de componente

Galaxy S21 FE, versiunea mai accesibilă a seriei Galaxy S21 ar putea fi lansată mai târziu decât era prevăzut, din pricina lipsei unora dintre componentele esențiale.

Criza de semiconductoare lovește direct și în giganții industriei, dificultățile în aprovizionarea cu componente esențiale obligând Samsung să suspende fabricarea unuia dintre cele mai așteptate produse smartphone din acest an.

Deși marjele de profit sunt mai mari la gama high-end, din punct de vedere al veniturilor realizate vânzările cele mai bune nu sunt realizate de telefoanele din gama de top, cum este Galaxy S21, ci versiunea mai accesibilă a acestuia, plus seria Galaxy A intenționată de la bun început pentru consumatorii de rând. Totuși, folosind drept argument marjele de profit mai mari, Samsung rezervă stocurile de componente mai întâi pentru telefoane high-end, eventualele dificultăți pe lanțul de aprovizionare manifestându-se mai întâi la seriile de volum, prin incomodarea și eventual blocarea activității de producție.

Galaxy S21 FE

Potrivit surselor din industrie, Samsung ar fi suspendat deja fabricarea modelului Galaxy S21 FE, pe fondul crizei globale de semiconductoare. În cel mai fericit caz, asta înseamnă că noul model FE va avea parte de o lansare întârziată și cu stocuri insuficiente în megazine. Într-un scenariu de mijloc, Galaxy S21 FE ar putea fi lansat mult mai târziu decât era intenționat, lăsând timp competiției să vină cu propriile alternative. Din păcate, nu poate fi exclusă nici posibilitatea ca Samsung să nu poată livra la timp și în stocuri suficiente modelul Galaxy S21 FE, decizând pur și simplu să anuleze evenimentul de lansare, în ideea de a nu-și frustra fanii cu un produs pe care nu-l pot găsi în magazine.

Trebuie spus că ultimul scenariu este în prezent favorit, Samsung anulând mai multe comenzi pentru diverse materiale necesare. Totodată, și partenerii din industrie sugerează că Galaxy S21 FE ar fi deja un proiect abandonat.

Samsung a pregătit pentru noul model FE în versiuni motorizate de chipsetul Snadragon 888 și Exynos 2100, ce ar fi urmat să fie repartizate de la o regiune la alta. Însă problemele ar fi fost cauzate de alte componente, Samsung trebuind să aleagă între Galaxy S21 FE și alte produse importante așteptate în luna august, cum ar fi Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3.

Având în vedere faptul că Samsung este unul dintre jucătorii mari din industrie, amânarea sau anularea Galaxy S21 FE aruncă îndoială și asupra lansărilor pregătite de alți producători smartphone, lipsa stocurilor de componente esențiale afectând-ui, cel mai probabil, și pe aceștia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult