Galaxy S21 FE ar putea întârzia câteva luni și ar putea fi livrat fără o capabilitate importantă

01.09.2021
Galaxy S21 FE ar putea întârzia câteva luni și ar putea fi livrat fără o capabilitate importantă

Galaxy S21 FE este un smartphone așteptat cu nerăbdare de către fanii Samsung care își doresc un smartphone performant la un preț mai accesibil. Faptul că Galaxy S20 FE a fost un smartphone atât de bun a ridicat speranțele tuturor în legătură cu acest model, însă acesta tot continuă să întârzie. Zvonurile pun aceste întârzieri pe baza crizei de semiconductori care afectează multiple industrii la nivel global, iar cele mai recente sugerează că telefonul va intra în producție abia în luna septembrie. Între timp însă, a apărut și manualul de instrucțiuni al telefonului, care dezvăluie un detaliu important despre S21 FE.

Galaxy S21 FE va intra în curând în producție

În general, producția smartphone-urilor începe cu aproximativ 3 luni înainte de lansare. Astfel, există destul timp pentru a asambla destule dispozitive pentru a acoperi cererea inițială, cât și pentru a livra respectivele unități către distribuitorii din toată lumea. Dacă producția lui Galaxy S21 FE începe abia din septembrie, este posibil ca modelul S21 să întârzie până în decembrie sau chiar luna ianuarie a anului viitor. Inițial, acest model trebuia să fie pe piață încă din septembrie, pentru a putea fi inclus în programul de reduceri „back to school”, conform unei scăpări a paginii oficiale Samsung de pe Instagram.

Până când vom avea informații mai clare despre lansarea lui Galaxy S21 FE, putem studia manualul de instrucțiuni, pe care SamMobile l-a obținut și publicat pe internet. Acesta dezvăluie faptul că noul flagship de buget va beneficia de rezistență la apă și praf IP68 (1,5 metri adâncime pentru 30 minute), iar senzorul de amprentă din ecran este unul de tip „ultrasonic”, la fel ca pe modelele standard.

Telefonul va fi livrat în patru versiuni de culoare, cu capac din plastic: negru, verde, mov și alb. De asemenea, acesta va beneficia de suport pentru redare Dolby Atmos, Samsung Pay, compatibilitate Wireless DeX și încărcare wireless în ambele sensuri. Galaxy S21 FE, la fel ca seriile S21 și Galaxy Z, nu va fi livrat cu un adaptor de priză în pachet și nici cu o pereche de căști. Doar cablul de încărcare va fi inclus în cutia produsului. Desigur, jack-ul de căști este absent și de pe acest model.

Cardul microSD pare să fie absent

Un alt element care va lipsi însă este slot-ul pentru carduri microSD. Chiar dacă Galaxy S20 FE folosea unul, noul model va renunța la el. Telefonul va fi disponibil în variante cu 128 sau 256 GB, deci dacă știi că ai nevoie de stocare mai multă, este indicat să iei modelul mai scump încă de la început.

Specificațiile hardware zvonite pentru Galaxy S21 FE menționează un chipset Snapdragon 888 sau Exynos 2100 (în funcție de regiune, 6 sau 8 GB RAM, 128 sau 256 GB stocare și baterie de 4.500 mAh cu încărcare la 25W. Ecranul Full HD+ la 120 Hz ar putea beneficia de o diagonală de 6,4”, mai mare decât S21 standard și S20 FE de anul trecut.

surse: SamMobile via Slashgear, manual (PDF)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult