Galaxy S21 FE primește dată de lansare

30.08.2021
Galaxy S21 FE primește dată de lansare

Galaxy S21 FE ar putea fi dezvăluit chiar de săptămâna viitoare, venind ca un înlocuitor redutabil pentru modelul S20 FE de anul trecut.

Alternativa low-cost la modelul S21 este așteptată în două variante de configurație, una bazată pe Snapdragon 888 și a doua folosind Exynos 2100, un chipset Samsung cu performanțe ușor inferioare. Ambele vin „împachetate” într-o configurație optimizată pentru preț ceva mai redus, care exclude anumite capabilități foto și oferă un ecran bazat pe tehnologii nu chiar de ultimă generație.

Apărut pentru scurt timp pe website-ul Samsung Franța, Galaxy S21 FE a fost ca și confirmat pentru lansare în viitorul apropiat, rămânând doar să aflăm data exactă. Am aflat cu ocazia respectivă despre includerea abonamentului YouTube Premium, disponibil gratuit timp de patru luni pentru telefonul nou achiziționat.

De data aceasta, dintr-o sursă neoficială, aflăm că Samsung ar fi programat data de lansare Galaxy S21 FE pentru 8 septembrie, cu exact o zi înainte de lansarea noii serii de telefoane iPhone 13, deja confirmată de Apple.

Indiferent de chipsetul folosit, următorul model FE vine echipat cu 6GB sau 8GB memorie RAM, ecran Super AMOLED Infinity-O, cu rezoluție Full HD+ și rată de împrospătare a imaginii la 120Hz. La fel ca telefoanele din generația anterioară, S21 FE nu depășește bariera celor 5000mAh pentru acumulator (4500mAh după ultimele zvonuri), Samsung preferând să cedeze o parte din spațiu pentru includerea modului încărcare Qi wireless, capabil să accepte până la 25W în modul wireless.

Galaxy S21 FE

Ajungând la capabilitățile foto, Galaxy S21 FE vine cu o configurație triple-camera de 12MP+12MP+8MP. Senzorul principal va obține rezoluția enunțată folosind procedeul de binning, extrapolând dintr-o rezoluție nativă superioară, pentru reducerea nivelului de zgomot și optimizarea în ansamblu a calității imaginii. Astfel, senzorul ultra-wide va putea fi comutat fără a schimba rezoluția selectată, diferența de calitate a imaginii fiind aproape insesizabilă în condiții de iluminare adecvate. Modul de filmare va permite selectarea rezoluției 4K/60fps, rămânând de văzut dacă vor mai exista diferențe pe partea de stabilizare a imaginii, comparat rezoluției 4K/30fps. Camera frontală va fi un model 32MP, aplicat prin perforarea vizibilă a ecranului.

Construcția telefonului va fi din plastic pe spate, însă deja acesta nu mai este un „downgrade”, întrucât Galaxy S21 standard deja folosește un spate din plastic.

Cât despre performanțele oferite, informații proaspete apărute în catalogul GeekBench vin atașate unui dispozitiv Samsung cu numele de model SM-G990E, probabil, versiunea Galaxy S21 FE cu chipset Exynos 2100.

Aceasta pare să aibă performanțe comparabile soluțiilor bazate pe SD865 în testele multi-core, respectiv SD888 în cele single-core. Tot din informații neoficiale aflăm și că autonomia telefoanelor cu Exynos 2100 este cea mai slabă decât a celor bazate pe SD888. Per total, diferențele între cele două variante Galaxy S21 FE nu for fi foarte mari, alegerea ținând exclusiv de disponibilitate asigurată de Samsung în regiunea geografică în care locuiești.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult