Galaxy S21 FE, confirmat chiar de Samsung înainte de lansarea oficială

26.08.2021
Galaxy S21 FE, confirmat chiar de Samsung înainte de lansarea oficială

Galaxy S21 FE ar putea fi cel mai bine vândut telefon Samsung din acest an, alternativa low-cost la modelul S21 venind cu același chipset Snapdragon 888, dar într-o configurație optimizată pentru preț ceva mai redus.

Apărut pentru scurt timp pe website-ul Samsung Franța, Galaxy S21 FE este ca și confirmat pentru lansare în viitorul apropiat, pretextul folosit pentru anunțul între timp șters fiind includerea abonamentului YouTube Premium, disponibil gratuit timp de patru luni pentru telefonul nou achiziționat.

În afară de asta, aflăm că următorul model FE vine echipat cu chipsetul SD888 5G, ajutat cu 6GB memorie RAM. Pe lista principalelor specificații mai intră și ecranul Super AMOLED Infinity-O, cu rezoluție Full HD+ și rată de împrospătare a imaginii la 120Hz.

La fel ca telefoanele din generația anterioară, S21 FE nu depășește bariera celor 5000mAh pentru acumulator, o parte din spațiu fiind cedată modulului pentru încărcare Qi wireless, capabil să accepte până la 25W putere de încărcare.

Ajungând la capabilitățile foto, Galaxy S21 FE vine cu o configurație triple-camera de 12MP+12MP+8MP. Senzorul principal va obține rezoluția enunțată folosind procedeul de binning, extrapolând dintr-o rezoluție nativă superioară, pentru reducerea nivelului de zgomot și optimizarea în ansamblu a calității imaginii. Astfel, senzorul ultra-wide va putea fi comutat fără a schimba rezoluția selectată, diferența de calitate a imaginii fiind aproape insesizabilă în condiții de iluminare adecvate. Modul de filmare va permite selectarea rezoluției 4K/60fps, rămânând de văzut dacă vor mai exista diferențe pe partea de stabilizare a imaginii, comparat rezoluției 4K/30fps.

Construcția telefonului va fi din plastic pe spate, însă deja acesta nu mai este un „downgrade”, întrucât Galaxy S21 standard deja folosește un spate din plastic.

Având în vedere că Samsung promovează noul telefon în programul Back to School, probabil că Galaxy S21 FE va fi dezvăluit mai repede decât ne așteptam, pentru a prinde această campanie de vânzări.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult