Galaxy S21 Ultra ar putea fi primul telefon Samsung cu ecran QHD+ la 120Hz

10.11.2020
Galaxy S21 Ultra ar putea fi primul telefon Samsung cu ecran QHD+ la 120Hz

Pe măsură ce ne apropiem de evenimentul de lansare pregătit pentru data de 14 ianuarie, lista dotărilor și versiunile noului flagship Galaxy S21 Ultra sunt cunoscute în și mai multe detalii.

Potrivit ultimelor dezvăluiri obținute din surse apropiate partenerilor din China, varianta S21 Ultra va fi primul telefon Samsung cu ecran QHD+ la 120Hz. Important de știut, OPPO și OnePlus oferă deja dispozitive care ating 120Hz în modul QHD+ : Find X2 Pro și 8 Pro, Samsung intrând doar în competiție cu aceștia.

Interesant este că zvonuri anterioare descriu toate trei variantele Galaxy S21 cu suport pentru rezoluția QHD+ și rate de refresh la 120Hz. Aparent, afirmația este în continuare adevărată, distincția fiind aceea că doar modelul Ultra dispune de suficientă baterie pentru a folosi ambele caracteristici în mod simultan. În schimb, celelalte versiuni S21 se vor comporta la fel ca seria Galaxy Note 20, comutând la rezoluție 1080p atunci când este setat modul de afișare la 120Hz, folosirea rezoluției QHD+ fiind permisă doar în modul 60Hz.

Galaxy S21 Ultra

Un alt detaliu interesant este acela că Samsung va echipa modelul Galaxy S21 Ultra noul senzor de imagine ISOCELL HM3, cu rezoluție 108MP și pixeli cu dimensiune 0.8μm. Noua soluție tehnică promite îmbunătățirea cu 12% a sensibilității la lumină, permițând camerei foto să capteze mai multe detalii în condiții de lumină slabă. Totodată, noul flagship Galaxy va putea folosi timpi de expunere mai scurți, ameliorând viteza de obținere a pozelor și efectul de blur, la folosirea în condiții de lumină slabă.

Tot pentru viteză, Samsung ar fi înlocuit senzorul 3D Time of Flight cu un sistem de focalizare laser, îmbunătățind acuratețea focalizării automate în condiții de lumină ambiantă redusă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult