Galaxy S22, cu Exynos 2200 sau Snapdragon 8 Gen 1? Distribuția noului flagship Samsung, confirmată pe surse

31.01.2022
Galaxy S22, cu Exynos 2200 sau Snapdragon 8 Gen 1? Distribuția noului flagship Samsung, confirmată pe surse

Galaxy S22 a avut deja parte de atât de multe dezvăluiri la bursa zvonurilor, încât aproape că nu mai avem ce noutăți să aflăm de la evenimentul de lansare pregătit de Samsung pentru luna februarie.

Pregătit în trei versiuni, Galaxy S22, S22+ și S22 Ultra, noul flagship Samsung va folosi un design mai degrabă apropiat de cel al seriei Galaxy S21, și ar putea să nu primească upgrade-uri foarte mari la nivelul camerelor. Toate variantele vor fi echipate fie cu procesoare Exynos 2200, sau cu Snapdragon 8 Gen 1 de la Qualcomm.

„Tradiția” Samsung ne spune însă că versiunea europeană a lui Galaxy S22 va veni cu chipset Exynos, informația părând să fie confirmată și de informațiile obținute pe surse. Astfel, pentru consumatorii europeni, Samsung va livra toate cele trei variante S22, S22+ și S22 Ultra în echipare Exynos 2200, același „tratament” fiind aplicat și consumatorilor din Asia de sud-est, Orientul Mijlociu și Africa.

În schimb edițiile S22 cu chipset Snapdragon 8 Gen 1 vor ajunge în magazinele din China, Japonia, America Latină, America, de Nord, Coreea de Sud și Asia de sud-est.

Chiar dacă nu satisface în niciun fel așteptările consumatorilor europeni, care sperau să primească versiunea Galaxy S22 cu chipset mai puternic și mai eficient, se pare că într-adevăr, Samsung livrează echiparea Snapdragon pentru mai multe regiuni decât în anii anteriori.

În schimb, pentru fanii Samsung din Europa recomandarea ar fi să aștepte mai întâi publicarea din surse credibile a primelor teste detaliate de performanță, care să demonstreze atât performanțele oferite de echiparea Exynos 2200, cât și potențialele neajunsuri indicate deja în unele zvonuri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult