Galaxy S22 dezasamblat: cât de ușor este de reparat și cât de rezistent este noul flagship. VIDEO

11.02.2022
Galaxy S22 dezasamblat: cât de ușor este de reparat și cât de rezistent este noul flagship. VIDEO

Telefoanele Galaxy S22 încep deja să fie livrate, iar asta înseamnă că urmează să vedem tot felul de teste, care de care mai neobișnuite. În cazul canalelor de YouTube cunoscute pentru teste de rezistență și dezasamblări, avem ocazia pentru a vedea pentru prima dată cât de bine sunt construite noile modele și cât de ușor pot fi reparate în cazul unor accidente. Galaxy S22, modelul de bază, nu pare să fie foarte departe de cel anterior, singura diferență reală fiind spatele, care este realizat din plastic.

PBKreviews a publicat primele două clipuri legate de rezistența Galaxy S22. Telefonul a fost testat din toate punctele de vedere, inclusiv pentru rezistența la apă. Se pare că deși rezistă la apă și componentele interne nu sunt afectate nici după mai bine de o oră, ecranul are tendința de a se activa atunci când este în contact cu apa. Atunci când vine vorba despre rezistență la zgârieturi, acesta este echipat cu noua sticlă Gorilla Glass Victus, care rezistă la zgârieturi până la nivelul 8 pe scara Mohs. Astfel, Galaxy S22 ar trebui să fie mai rezistent decât alte modele din trecut. Telefonul nu poate fi îndoit, datorită structurii rezistente din metal.

Samsung face schimbarea ecranului lui Galaxy S22 foarte complicată

La capitolul „reparabilitate”, Galaxy S22 este la fel de greu de desfăcut precum modelele anterioare, având sticlă lipită de carcasă pe partea din spate. Poți schimba cam toate componentele interne, de la încărcătorul wireless la baterie, camere sau diverse cabluri și ansambluri interne, individual. Problemele apar însă la schimbarea bateriei, care este lipită de carcasă și necesită utilizarea de alcool pentru a slăbi lipiciul.

De asemenea, una dintre cele mai comune probleme pe care o putem întâlni la smartphone-uri, un ecran spart, necesită dezasamblarea completă a tuturor componentelor interne, Ecranul fiind ultima componentă care poate fi desprinsă, la rândul său fiind lipit de carcasa metalică.

Conform baremului PBKreviews, Galaxy S22 primește un scor maxim la capitolul „rezistență”, fiind construit la cele mai înalte standarde și din cele mai rezistente materiale disponibile pentru smartphone-uri. La capitolul „reparabilitate”, acesta primește un scor de 7.5 din 10. Motivul este utilizarea de lipici pentru mai multe componente decât ar fi necesar, cât și pentru că ecranul este foarte greu accesibil.

Cu siguranță însă, vor mai apărea în următoarele câteva zile mai multe clipuri în care vom vedea cât de rezistente sunt modelele Galaxy S22 în alte situații, precum la șocuri mecanice de la diverse înălțimi.

sursa: PBKreviews

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult