Cât de rezistent este, de fapt, Galaxy S21 Ultra

27.01.2021
Cât de rezistent este, de fapt, Galaxy S21 Ultra

Galaxy S21 Ultra, cel mai avansat telefon Samsung al momentului, vine cu inovații pentru protejarea ecranului, dar și o construcție nu tocmai prietenoasă cu reparațiile efectuate în afara centrelor de service autorizate Samsung.

Dezasamblat pe canalul YouTube, JerryRigEverything, se prezintă cu aceleași materiale – sticlă și metal – folosite și cu alte produse smartphone contemporane.

Inginerii sud-coreeni au adus însă câteva îmbunătățiri, cum ar fi un nou tip de sticlă cu finisaj mat, mai rezistentă decât majoritatea obiectelor cu muchii ascuțite sau abrazive pe care le-ai putea întâlni în viața de zi cu zi. Obiecte comune, precum monezi și chiar briceaguri de buzunar, nu pot lăsa urme vizibile pe suprafețele din sticlă.

În schimb, ornamentul aplicat în jurul camerei foto principale nu este la fel de durabil, aluminiul vopsit  fiind în special vulnerabil la contactul cu alte suprafețe abrazive, cum ar fi capsele aplicate buzunarelor pantalonilor de blugi. Din fericire, lentilele celor patru module foto sunt mult mai bine protejate.

O altă zonă deosebit de vulnerabilă este porțiunea ecranului aflată imediat deasupra senzorului de amprentă. Orice zgârietură apărută aici poate face de nerecunoscut semnătura amprentei memorată deja în telefon, senzorul biometric cu ultrasunete fiind îndeosebi vulnerabil la aceste modificări. Din fericire, funcționalitatea acestuia poate fi recuperată înregistrând din nou semnătura amprentei. Măsura ar trebui repetată și la aplicarea unui scut protector pentru ecran, suprafața acestuia putând altera semnătura amprentei.

Din punct de vedere al durabilității, Galaxy S21 Ultra este un premiant, porțiunile esențiale precum ecranul, lentilele camerei foto și senzorul de amprentă fiind bine protejate. Însă toate acestea vin cu un cost pe măsură, flagship-ul Samsung venind cu un preț recomandat de 1200 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult