Galaxy S23 ar putea fi cu până la 20% mai scump decât S22

09.01.2023
Galaxy S23 ar putea fi cu până la 20% mai scump decât S22

Inflația și scumpirile apărute pe lanțul de aprovizionare cu componente esențiale vor fi transferate, cel puțin parțial, către clienții Samsung, compania pregătind o nouă grilă de prețuri pentru seria Galaxy S23.

Potrivit listei de prețuri atribuite operatorului de telefonie sud-coreean SK Telecom, viitoarele flagship-uri Samsung vor fi considerabil mai scumpe decât modelele pe care le înlocuiesc. Astfel cel mai ieftin model Galaxy S23 ar urma să ajungă în magazinele sud-coreene cu prețul de 960 dolari. Versiunea Galaxy S23 Plus va costa aproximativ 1120 dolari, în timp ce vârful de gamă S23 Ultra ar urma să coste 1285 dolari. Raportat la prețurile cerute pentru actuala gamă S22, creșterile sunt între 10 și 20%, scumpirile cele mai mari fiind aplicate la gama de top.

Astfel, s-ar părea că Samsung va transfera costurile mărite în mod disproporționat, încercând să nu descurajeze prea mult cumpărătorii care se orientează către echiparea de bază a lui Galaxy S23. În schimb, marjele de profit pot fi ceva mai mari pentru seriile Plus și Ultra, Samsung pariind pe disponibilitatea consumatorilor de a plăti în plus pentru versiunea de echipare dorită.

Totuși, realizarea că echiparea de bază a lui Galaxy S23 costă cât un iPhone Plus din „recolta” anului trecut ar putea da și mai mult de gândit acelor cumpărători indeciși, iar balanța ar putea să nu încline neapărat în favoarea Samsung.

Confirmată chiar de Samsung pentru data de 1 februarie, lansarea S23 este acum suficient de aproape pentru ca prețurile să fie cunoscute de cel puțin o parte dintre partenerii Samsung, rămânând de văzut dacă cifrele menționate vor fi sau nu confirmate din surse multiple

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult