Galaxy S23 ar putea fi livrat cu o versiune mai rapidă de Snapdragon 8 Gen 2

17.11.2022
Galaxy S23 ar putea fi livrat cu o versiune mai rapidă de Snapdragon 8 Gen 2

Potrivit unui benchmark neoficial apărut în catalogul Geekbench, Galaxy S23 va folosi o versiune a chipsetului Snapdragon 8 Gen 2 ceva mai rapidă decât competiția, Samsung bucurându-se de un tratament preferențial din partea furnizorului Qualcomm.

Deși toate sursele arată că Samsung a renunțat la chipsetul Exynos pentru seria Galaxy S23, s-ar părea că producătorul sud-coreean a reușit să transforme asta într-un dublu avantaj. Pe de o parte, este eliminată diferențierea pe criterii geografice a versiunilor Galaxy, din care foarte mulți utilizatori ajungeau să se simtă neîndreptățiți, primind o versiune a telefonului pe care o considerau inferioară. Însă mai mult decât atât, importanța mai mare pe care Samsung o are din rolul de client pentru Qualcomm i-ar fi asigurat un tratament preferențial, în ce privește accesul bun la exemplare mai reușite ale chipsetului Snapdragon 8 Gen 2.

Potrivit dovezii apărute în catalogul Geekbench, că cel puțin versiunea europeană a lui Galaxy S23, identificată cu numele de cod SM-S918B,folosește o versiune de chipset cu frecvențe de funcționare mărite.

Astfel, Galaxy S23 se poate lăuda cu un rezultat single-core de 1530 puncte, respectiv 4779 puncte în testul multi-core.

Concret versiunea Samsung a chipset ului Snapdragon 8 Gen 2 vine cu nucleul de înaltă performanță Cortex-X3 tactat la o frecvență de 3.36 GHz, puțin mai sus decât valoarea standard de 3.2 GHz. Deși avantajul nu este mare pentru a putea fi sesizat la utilizare normală a dispozitivului, diferența ar putea fi suficientă pentru a poziționa noul flagship Galaxy în fruntea topurilor de performanță.

Este puțin probabil ca pentru acest rezultat Samsung să fi investit în dezvoltarea unui chipset cu designul personalizat, așa cum procedează Google cu soluția Tensor G2 folosită cu seria de telefoane Pixel 7. Mai degrabă, este vorba de selectarea exemplarelor cele mai reușite de Snapdragon 8 Gen 2, pe care Qualcomm le livrează în mod preferențial către Samsung.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult