Galaxy S23 primește calendar de lansare. Va veni doar cu chipsetul Snapdragon 8 Gen 2

04.11.2022
Galaxy S23 primește calendar de lansare. Va veni doar cu chipsetul Snapdragon 8 Gen 2

Potrivit informațiilor obținute din surse credibile, Galaxy S23 va fi lansat în prima săptămână a lunii februarie, cu disponibilitate două-trei săptămâni mai târziu. Totodată se pare că Samsung a renunțat la cipsetul Exynos pentru această generație, livrând noul flagship exclusiv în echiparea cu.

Vestea cum că Samsung nu va mai folosi chipseturi diferite pentru același model smartphone, diferențiate pe criterii geografice, cu siguranță că va bucura fanii lăsați până acum să cumpere imaginea de brand, eventual, descoperind mai târziu exact pentru ce configurație hardware au plătit. Cu siguranță a contat și faptul că, cel puțin la ultimele două generații Samsung nu a reușit să țină pasul cu rivalul Qualcomm, chipseturile Exynos livrând în mod consistent caracteristici inferioare de temperatură și performanță. Mai mult decât atât, utilizatorii avansați au sesizat diferențe vizibile bun în anumite aspecte esențiale. Spre exemplu bun optimizările foto par să fie ceva mai bune în echiparea Qualcomm, decât cea cu Samsung Exynos.

Potrivit zvonurilor recente, Samsung ar putea renunța cu totul să mai lanseze chipsetul Exynos 2300. De altfel, informații cum că Samsung ar putea lua o pauză de un an, timp în care să refacă aproape de la designul chipsetului său pentru telefoane flagship, circulă de ceva timp. Aparent Samsung ar dori să folosească strategia rivalului Apple, reimaginând în mod radical seria de cipseturi Exynos, chiar cu prețul de a pierde un an, bun timp în care inginerii companiei să perfecționeze noul design.

Revenind la Galaxy S23, seria flagship pentru anul 2023 pare că va livra un nivel de performanță mult mai consistent, dar în schimb se va baza mai mult decât oricând pe inovațiile software pentru a se diferenția de restul competiției.

Cât despre data precisă de lansare, aceasta pare să fie fixată pentru prima săptămână a lunii februarie 2023, cu disponibilitate două-trei săptămâni mai târziu. Sursele citate menționează chiar și o dată exactă, seriile Galaxy S23, S23 Plus și S23 Ultra urmând să apară disponibile pentru comandă bun în ziua de vineri, 17 februarie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult