Galaxy S23, confirmat cu Gorilla Glass Victus 2 – promite rezistență mai mare la impactul cu betonul

26.01.2023
Galaxy S23, confirmat cu Gorilla Glass Victus 2  - promite rezistență mai mare la impactul cu betonul

Galaxy S23 va fi cea de-a treia generație de telefoane Galaxy protejate cu celebra sticlă Gorilla Glass, Victus 2 urmând seriilor Victus+ (Galaxy S22) și Victus (Galaxy S21, Note 20 Ultra).

Echipat în premieră cu protecție Victus 2, Galaxy S23 ar trebui să reziste mult mai bine impactului cu suprafețe dure (ex. ciment) sau foarte abrazive (asfalt). Chiar dacă nu acoperă orice scenariu posibil, producătorul Corning garantează protecție eficientă pentru căderi de la nivelul buzunarului (1 metru) pe ciment, sau de la nivelul urechii (2 metri) pentru contactul cu asfaltul. Totodată, furnizorul dă asigurări că protecția îmbunătățită la căzături nu vine cu prețul rezistenței mai slabe la zgârieturi, în condițiile în care acesta a fost un compromis recunoscut la versiunile anterioare Gorilla Glass.

Deși, fiind vorba de sticlă (material reciclabil aproape la nesfârșit) cu greu putem despre impact ecologic, Corning susține că noul sortiment Gorilla Glass Victus 2 este obținut cu 22% sticlă reciclată, primind astfel distincția Environmental Claim Validation mark.

Deși, comunicatul de presă nu menționează în mod expres Galaxy S23, sincronizarea cu lansarea pregătită de Samsung pentru săptămâna viitoare și istoricul de colaborări anterioare nu lasă prea mult loc de interpretare. De obicei Samsung este prima companie care primește acces la cele mai noi variante de sticlă de la Corning.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult