Gorilla Glass Victus 2 promite rezistență mai mare la impactul cu betonul

01.12.2022
Gorilla Glass Victus 2 promite rezistență mai mare la impactul cu betonul

La fiecare câțiva ani, Corning, compania americană responsabilă pentru sticla rezistentă folosită în construcția telefoanelor, anunță câte o versiune nouă, îmbunătățită. Gorilla Glass a ajuns astfel la versiunea Victus 2, care promite rezistență mai mare la impactul cu cimentul decât variantele Victus și Victus+ din trecut, ceea ce ar trebui să însemne că în viitorul apropiat vom avea telefoane semnificativ mai rezistente.

Corning a îmbunătățit rezistența la jocuri pentru Gorilla Glass Victus 2

Conform Corning, Gorilla Glass Victus 2 nu va fi mai rezistentă la zgârieturi decât modelele anterioare Victus. Acestea erau deja destul de rezistente pentru utilizarea de zi cu zi, iar cei care doresc protecție în plus la acest capitol oricum vor aplica o folie pe ecran sau pe capacul din spate. Totuși, folia nu protejează telefonul și de șocuri mecanice, iar cele mai întâlnite astfel de „accidente” sunt cauzate de impactul cu solul, de obicei din beton.

Compania americană spune că lansarea Gorilla Glass Victus 2 va asigura o rezistență semnificativ mai mare. Testele din laborator au concluzionat că telefoanele echipate cu sticla Victus 2 ar trebui să reziste la impact cu o „suprafață care imită betonul” de la înălțime de un metru. De asemenea, pe asfalt, care este un material mai moale, telefoanele ar putea „supraviețui” și la impact de la înălțime de 2 metri.

Îmbunătățirile par a fi destul de mici, în comparație cu Victus și Victus+, însă motivul pentru care nu vedem progres atât de mare pare să fie chiar progresul dispozitivelor. Cele din gama premium au crescut în dimensiuni și greutate cu 10, respectiv 15%. Astfel, noile generații de sticlă trebuie să aducă atât rezistența pe care o cunoșteam în trecut, și să și îmbunătățească peste aceste limite vechi.

Compania spune că este deja în discuții cu mai mulți parteneri iar primele modele cu Gorilla Glass Victus 2 vor fi lansate în următoarele câteva luni. De obicei Samsung este prima companie care primește acces la cele mai noi variante de sticlă de la Corning, așa că nu ne-ar mira ca seria Galaxy S23 să fie prima care flosește Victus 2.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult