Galaxy S23 FE apare în primele imagini „neoficiale”. Seamănă izbitor de mult cu Galaxy A54

29.06.2023
Galaxy S23 FE apare în primele imagini

Se pare că după un an de absență, gama de dispozitive FE de la Samsung se va întoarce. Seria Galaxy S23 va primi un astfel de „mezin”, un așa-numit „flagship accesibil”, echipat cu componente high-end, dar cu mici compromisuri la anumite capitole pentru a atinge un preț mai mic. Se pare că unul dintre compromisuri va fi de această dată design-ul, întrucât Samsung va „recicla” una dintre carcasele pe care deja le folosește pe alte dispozitive.

Samsung reciclează design-ul A54 pentru noul Galaxy S23 FE

Galaxy A54 a fost lansat la începutul acestui an cu un design similar cu cel al seriei Galaxy S23, dar cu niște particularități care îl pun clar într-o gamă inferioară. De exemplu, telefonul este mai „butucănos”, are o ramă de plastic, nu din metal și un chenar mai pronunțat în jurul ecranului. Se pare însă că acest tip de design mai de buget este exact ceea ce Samsung dorește să ofere pentru un flagship accesibil.

Galaxy-S23-FE-5K2-scaled

Noile imagini lansate pe internet de OnLeaks și Smartprix sugerează că Samsung va folosi exact același design și pentru Galaxy S23 FE, cele două telefoane fiind aproape identice la acest capitol. Probabil că va fi greu sau chiar imposibil să le deosebim dacă nu verificăm în meniu numărul de model. Poziționarea blitz-ului e puțin diferită, doar.

Diferențele vor fi, desigur, evidente în utilizare. Nu ne așteptăm la un ecran mai performant decât pe A54, dar zvonurile afirmă că vom găsi la interior un procesor mult mai puternic: un Exynos 2200, cipul Samsung folosit pe seria S22 de anul trecut.

Rămâne să vedem la ce preț se va lansa

Lista de specificații neoficiale listează dimensiunile lui Galaxy S23 FE la 158 x 76,3 x 8,2mm, deci puțin mai gros decât Galaxy S23+, și cam la fel de mare. Dimensiunile sunt aproape la fel precum cele de pe A54, însă. Telefonul este așteptat cu ecran de 6,4”, așa cum am văzut și pe modelele S20 FE și S21 FE, deci va fi puțin mai mare decât modelul de bază S23 „standard”.

Galaxy-S23-FE-5K3-scaled

Având în vedere aceste informații, întrebarea este acum „de ce există și A54 și S23 FE?”. Cele două dispozitive par să curteze același tip de utilizator, care nu este în căutarea unui telefon premium, iar acum cele două par să vină și cu un design identic. Rămâne de văzut la ce preț se lansează S23 FE. Anul trecut, Samsung a venit cu S21 FE cu doar câteva săptămâni înainte de lansarea seriei S22 la un preț care depășea și preturile momentului pentru modelele S21 obișnuite. Dacă și acest model se lansează la un preț prea mare, probabil că abia spre sfârșitul anului la Black Friday sau alte reduceri de sărbători va reprezenta Galaxy S23 FE o alegere bună.

sursa: Smartprix

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult