Galaxy S23 FE ar putea fi lansat în curând, cu un procesor… neașteptat

14.06.2023
Galaxy S23 FE ar putea fi lansat în curând, cu un procesor... neașteptat

După o pauză de un an, seria de dispozitive FE de la Samsung, sau „Fan Edition”, se va întoarce în 2023. Cele mai recente informații sugerează că Samsung va lansa un Galaxy S23 FE chiar în trimestrul al treilea, care începe de pe 1 iulie, dar aceasta va fi o lansare limitată la câteva regiuni. Restul lumii va primi acest model abia din ultimul trimestru al anului, sau chiar la începutul anului viitor. Cu această ocazie aflăm și noutăți despre capabilitățile hardware ale dispozitivului.

Galaxy S23 FE ar putea folosi același cip precum seria S22 din Europa

Conform SamMobile, Galaxy S23 FE este pe cale să fie lansat cândva în următoarele luni. Acesta va fi un model cu performanță high-end, dar care va intra în ofertă la un preț mai accesibil decât variantele din seria Galaxy S23 lansate deja. Se pare însă că vor fi făcute câteva compromisuri pentru a atinge prețul necesar.

În primul rând, telefonul va fi, cel mai probabil, realizat integral din plastic, așa cum am văzut și pe S20 și S21 în variante FE. Aceasta nu ar fi o mare problemă pentru cei care oricum acopereau telefonul cu o husă de protecție, care ascunde oricum design-ul.

Apoi, avem compromisuri pe partea de hardware. În locul chipset-ului Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy care a debutat pe seria S23, Samsung va integra în toată lumea un procesor Exynos 2200, același model pe care l-am văzut și anul trecut pe modelele din Europa ale seriei Galaxy S22. Acest lucru înseamnă că performanța va fi din zona high-end, dar nu comparabilă cu telefoanele de top din 2023.

Apoi, modelul de bază ar urma să fie livrat cu 128 GB stocare și 6 GB RAM, un „downgrade” de la 8 GB pe modelele standard. Abia varianta superioară, cu 256 GB stocare internă primește și 8 GB RAM.

Un alt upgrade față de S21 FE ar putea fi la nivelul camerelor. Galaxy S23 FE ar putea integra un senzor de 50 megapixeli pe camera principală, la fel ca S22 și S23 „standard”. Nu este clar dacă vom vedea upgrade-uri la nivelul celorlalte camere. De asemenea, acumulatorul va rămâne același de 4.500 mAh cu încărcare rapidă la 25W.

Având în vedere că Samsung pregătește o lansare în trei etape, pentru diverse regiuni, cei care vor primi ultimii acest telefon vor fi foarte aproape de lansarea seriei S24, care este așteptată tot în trimestrul 1 al anului viitor.

sursa: SamMobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult