Galaxy S23 FE ar putea primi un downgrade de procesor față de seria principală

23.02.2023
Galaxy S23 FE ar putea primi un downgrade de procesor față de seria principală

Modelele FE de la Samsung, variante mai ieftine ale flagship-urilor Galaxy S, au avut parte de un succes moderat în piață, în special datorită prețului accesibil și prezența în campanii de reduceri destul de des în oferta magazinelor online și offline. La cam jumătate de preț față de flagship, primeai cam toate capabilitățile importante ale seriei curente de dispozitive, iar lipsa unui model S22 FE a fost simțită în piață. În 2023, Samsung pare că lucrează la un astfel de model pentru gama S23, dar pentru a ține prețul jos, acesta va fi mai diferit din punct de vedere hardware.

Modelul „Fan Edition” al Galaxy S23 ar putea folosi alt hardware pentru a reduce costurile

Conform unui leaker de pe Twitter, numit OreXda, Samsung ar putea să înlocuiască acel chipset special Snapdragon 8 Gen 2 „for Galaxy” cu un chipset mai ieftin, un Snapdragon 8+ Gen 1, lansat în vara anului trecut. Aceasta nu este prima dată când telefoane de la Samsung sunt livrate cu acest procesor, modelele pliabile Galaxy Z Flip4 și Fold4 fiind bazate pe același hardware.

Chiar și cu un procesor din generația precedentă, însă, clienții din Europa ar primi un upgrade de performanță față de seria Galaxy S22 de anul trecut, în timp ce vor avea din start OneUI 5.1 preinstalat, probabil camere îmbunătățite și un preț mai mic. Desigur, ne așteptăm ca un model Galaxy S23 FE să fie construit în principal din plastic, în timp ce variantele S23, S23+ și Ultra sunt realizate din sticlă Gorilla Glass Victus 2.

Motivul pentru care Samsung pare că face astfel de compromisuri este faptul că ar dori să înlocuiască în ofertă modelul Galaxy A74, care ar fi fost anulat. Astfel, un Galaxy S23 FE ar putea fi la un preț de sub 600 de euro, o zonă în care concurența din piață oferă chipset-uri din gama Snapdragon 7.

Având însă în vedere faptul că Galaxy S21 FE a fost lansat la un preț foarte apropiat de Galaxy S21 și S22 „standard” și a fost apoi ieftinit semnificativ, ne putem aștepta la o strategie similară și în 2023.

sursa: SamMobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult