Galaxy S23 FE, pregătit cu un chipset pe care foarte puțini fani Samsung l-ar dori

03.04.2023
Galaxy S23 FE, pregătit cu un chipset pe care foarte puțini fani Samsung l-ar dori

În timp ce Galaxy S23 a reușit să se rupă de „moștenirea” Exynos, s-ar părea că seria mai puțin costisitoare Galaxy S23 FE (Fan Edition) rămâne cu compromisul unui chipset Samsung mai puțin ideal. Iar cum sud-coreenii au renunțat la alternativa Exynos pentru Snapdragon 8 Gen 2, singurul „candidat” rămâne Exynos 2200, alternativa mai puțin eficientă pentru chipsetul SD8 Gen 1 de anul trecut.

Vestea și mai proastă este că Galaxy S23 FE ar urma să strice „tradiția” conform căreia, modelul FE se alege cu același chipset ca și corespondentul generației sale pentru gama premium, fanii Samsung alegându-se cam cu același nivel de performanțe stelare, sacrificând doar câteva atuuri pe partea finisajelor exterioare, a ecranului nu chiar de ultimă generație și configurația foto mai puțin extravagantă.

Astfel, sub formula descrisă de Roland Quandt, un insider Samsung cu reputație dovedită, S23 FE va fi realizat mai degrabă după modelul Pixel 7, însă fără experiența unică modelată de Google la partea de software. Printre limitările S23 FE s-ar putea număra și capabilitățile de gaming, unitatea GPU creată în parteneriat cu AMD fiind considerată mai degrabă o limitare pentru telefoanele cu Exynos 2200 și un motiv important pentru care Samsung a ales să folosească în mod exclusiv chipsetul Snapdragon pentru Galaxy S23.

De această dată din surse citate de SamMobile, aflăm că Galaxy S23 FE schimbă camera de 12MP a modelului anterior pentru una de 50MP, rămânând de văzut care sunt limitările comparat soluției echivalente de pe versiunile S23 non-FE.

Samsung Galaxy S23 FE este așteptat în versiuni cu 128 și 256GB stocare internă, asortate cu 6GB sau 8GB memorie RAM. În continuare, vom găsi același acumulator de 4500mAh, ajutat cu încărcare rapidă de 25W prin USB-C.

Identificat cu numele de model SM-S711x, S23 FE ar putea fi lansat în perioada sezonului de vară-toamnă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult