Galaxy S23 și Pixel 7 își pierd valoarea la revânzare mult mai repede decât iPhone 14

06.04.2023
Galaxy S23 și Pixel 7 își pierd valoarea la revânzare mult mai repede decât iPhone 14

Se pare că Galaxy S23, modelul de bază din noua serie de flagship-uri de la Samsung, nu își menține foarte bine valoarea în timp și, alături de Pixel, pot fi deja cumpărate la aproape jumătate de preț pe piața de dispozitive folosite. Un studiu publicat de SellCell, un serviciu care se ocupă cu revânzarea de telefoane, arată că după două luni de la lansare, Galaxy S23 și-a pierdut peste 43% din valoarea prețului anunțat la începutul lunii februarie.

Modelele cu Android se devalorizează mai repede în primele două luni decât iPhone

SellCell a comparat cele mai noi telefoane ale brand-urilor Apple, Samsung și Google, în funcție de valoare pierdută în prima și a douăa lună de la lansare. Se pare că Pixel a avut cea mai rapidă scădere, telefonul fiind vândut la numai o lună de la lansare aîn magazine la un preț cu 43,1% mai mic. După două luni, prețul telefonului a scăzut aproape la jumătate, la 45,9%.

sellcell 1

O situație similară întâlnim și în cazul Galaxy S23, care după prima lună se vindea la SH „ca nou” la un preț cu 41,1% mai mic decât cel inițial, în timp ce după încă o lună a mai pierdut 2%. Astfel, cei care cumpără de obicei modele Samsung sau Pixel la lansarea din magazin, ar trebui mai degrabă o lună sau două pentru a lua telefoanele la aproape jumătate de preț. Se pare însă că S23 o duce mai bine decât S22 de anul trecut, care s-a ieftinit mult mai repede.

Anul acesta, inclusiv iPhone a întâmpinat o scădere de preț semnificativă într-un timp scurt, ceva ce nu prea se întâmpla anterior. iPhone 14 și-a pierdut 32,3% din valoare în prima lună, dar în a doua lună prețul a început să crească iar, prețul fiind mai mic cu doar 31%. Totuși, Scăderea de preț este mult mai rapidă în comparație cu iPhone 13. Motivul este însă destul de clar: iPhone 14 nu a venit cu schimbări majore la nivel hardware sau de design, fiind practic doar un iPhone 13 cu îmbunătățiri foarte mici. Astfel, utilizatorii au fost mai degrabă încurajați să cumpere modelul de anul trecut, la un preț mai mic.

image-3

Modelul 14 Pro Max însă, pare că se ține cel mai bine. După prima lună, era disponibil la un preț cu 21,7% mai mic decât în magazin, dar prețul a crescut după două luni (probabil din cauza problemelor de stocuri), fiind listat la un preț cu doar 13,6% mai mic în condiții „ca nou”.

Sursa: SellCell

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult