Galaxy S23 Ultra ar putea oferi un „downgrade” pentru viteza de încărcare față de S22

26.09.2022
Galaxy S23 Ultra ar putea oferi un „downgrade” pentru viteza de încărcare față de S22

Samsung și Apple, cei mai mari producători de smartphone-uri din lume, care ocupă locurile 1 și 2 în clasamentul vânzărilor, au un mare dezavantaj în comparație cu concurenții de pe locurile următoare: viteza de încărcare. Se pare însă că acest lucru nu va fi rezolvat prea curând, cel puțin nu cu următoarea generație, în cazul Samsung. Recent, un telefon care pare a fi Galaxy S23 Ultra a fost certificat în China în cadrul biroului 3C cu încărcare la maximum 25W.

Certificarea 3C din China sugerează că Galaxy S23 Ultra se va încărca la maximum 25W

Cel mai recent, modelele Samsung Galaxy Z Flip4 și Fold4 au fost livrate cu încărcare la 25W, la fel ca modelele de anul trecut. Totuși, am considerat că aceste modele nu pot fi încărcate la putere mai mare din cauza spațiului limitat de la interiorul dispozitivelor pliabile. De altfel, Galaxy S22 Ultra, flagship-ul actual al companiei, este compatibil cu încărcare rapidă la 45W, însă și acolo cu anumite limitări.

De exemplul, încărcarea cu un adaptor de priză de 45W nu este cu mult mai rapidă față de încărcarea cu unul la 25W. Se pare că puterea maximă este atinsă, dar numai pe perioade foarte scurte, stabilizându-se la valori mult mai mici.

Samsung a înregistrat pentru certificare 3C în China un nou model de smartphone numit SM-S9180, care, conform codurilor de produs folosite de companie în trecut, ar trebui să fie chiar flagship-ul său următor, Galaxy S23 Ultra. Acesta a trecut testele, fiind testat pentru un maximum de putere de încărcare de 11V la 2,25A, adică 25W. Astfel, nu ne așteptăm la upgrade-uri de la S23 Ultra în materie de viteză de încărcare, ci chiar de un oarecare „downgrade”, fiind acum imposibil să îl încarci la putere mai mare cu un adaptor de priză mai performant.

Desigur, un încărcător de orice fel, fie că este de 45 sau 25W, nu va fi inclus în pachetul noului Galaxy S23 Ultra, așa cum au lipsit din toate dispozitivele high-end ale companiei din ultimii doi ani, și, recent chiar și din cele ale telefoanelor mid-range.

sursa: myfixguide

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult