Galaxy S24 ar putea primi un „nou” senzor de 200MP, versiune optimizată a celui întâlnit la S23 Ultra

03.09.2023
Galaxy S24 ar putea primi un „nou” senzor de 200MP, versiune optimizată a celui întâlnit la S23 Ultra

Rezervat Galaxy S24, noul senzor ISOCELL HP2SX de 200MP este o versiune rafinată a ISOCELL HP2 de 200MP folosit deja cu seria Galaxy S23 Ultra.

Deși a impresionat cu numărul de megapixeli, camera lui Galaxy S23 Ultra este departe de a fi cea mai bună în ce privește performanța sub condiții de luminozitate redusă. Totuși, în timp ce alternative precum Xiaomi 13 Ultra oferă rezultate ceva mai bune în astfel de situații, procesarea AI net superioară disponibilă pe telefoanele Samsung maschează foarte bine limitările la partea de hardware, S23 Ultra oferind o experiență de utilizare în general superioară calitativ.

Continuând pe aceeași direcție a îmbunătățirilor graduale, Samsung nu schimbă actualul senzor de 200MP, revizia HP2SX păstrând aranjamentul cu pixeli 0.6µm, în format 1/1.3-inch. În continuare, rezoluția „preferată” pentru poze va fi cea de 12.5MP, procedeul de pixel-binning combinând 16 pixeli adiacenți într-un singur pixel la calitate superioară. Probabil că vom reîntâlni și alte tehnologii Samsung precum ChameleonCell, o implementare pixel-binning configurabilă, suportând modurile 2×2, 4×4 sau rezoluție nativă, în funcție de condițiile ambiante de iluminare.

Probabil că Samsung va practica și în continuare dublu-standard pe segmentul senzorilor foto, livrând competiției soluții (puțin) mai ieftine dar cu performanțe inferioare. Astfel, compania ar putea rezerva noul ISOCELL HP2SX pentru Galaxy S24, obținând astfel un mic avantaj competitiv.

Potrivit zvonurilor, Galaxy S24 Ultra va mai avea în „arsenalul” său și o cameră periscope îmbunătățită, capabilă să livreze poze cu zoom optic 10x, la rezoluția de 50MP.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult