Galaxy S24 Ultra: o listă parțială de specificații dezvăluie o mare dezamăgire

17.08.2023
Galaxy S24 Ultra: o listă parțială de specificații dezvăluie o mare dezamăgire

Deja știm cam totul despre seria iPhone 15, care va fi lansată în mai puțin de o lună, așa că privirile se îndreaptă acum către următoarele telefoane de top care vor ajunge pe piață. Modelele de la Samsung atrag multă atenție, iar Galaxy S24 Ultra probabil că sunt într-o fază de testare, întrucât apar din ce în ce mai multe leak-uri despre specificațiile hardware ale sale. Cea mai recentă „scurgere” de informații oferă cam jumătate din lista completă și nu este deloc surprinzătoare, având în vedere alte detalii neoficiale care s-au lansat până acum.

Următorul flagship Samsung nu va oferi multe upgrade-uri

Un leaker cunoscut de pe X/Twitter, Yogesh Brar, a publicat o listă de specificații, unde listează procesoarele modelului Galaxy S24 Ultra, bateria și rezoluțiile camerelor. Toate aceste informații au fost discutate recent în diverse alte leak-uri, iar faptul că tot apar în acest mod sugerează că există o sămânță de adevăr la bază.

Brar listează camerele lui Galaxy S24 Ultra, care par să primească un singur upgrade important de la o generație la alta, pentru zoom-ul intermediar. Avem o cameră principală, wide, de 200 megapixeli, un ultrawide de 12 megapixeli, zoom 3x de 50 megapixeli și un zoom periscopic 10x de 10 megapixeli. Camera de 50 megapixeli se zvonește că va permite și un zoom prin crop pe senzor, care va permite mărire de 5 ori fără pierderea calității. Astfel, vom avea opțiuni de zoom de la 0.5x pe camera ultra wide la 1 și 2x pe cea principală, 3 și 5x pe tele-ul intermediar și 10x pe camera periscopică. Camera selfie este una de 12 megapixeli.

La capitolul baterie, telefonul nu va primi niciun upgrade: 5.000 mAh cu încărcare la 45W. Desigur testele au demonstrat că Galaxy S23 Ultra nu se încarcă constant la 45W, ci doar din când în când, senzorii de temperatură scăzând puterea atunci când bateria se încinge.

După un an de Qualcomm, Galaxy S24 Ultra ar putea primi procesor Exynos

Cel mai dezamăgitor aspect al acestei liste de specificații este legat de alegerea procesoarelor. După doar un an de disponibilitate la nivel global cu procesoare Qualcomm, Samsung se va întoarce la strategia anterioară, cu două variante diferite: Snapdragon 8 Gen 3 pe unele și Exynos 2400 pe celelalte. Zovnurile de până acum au dezvăluit că Exynos ar fi mai puțin performant decât modelul de la Qualcomm în testele preliminarii, dar rămâne să vedem cât de mare este diferența în realitate, atunci când telefoanele vor fi lansate.

Cel mai probabil, lansarea seriei Galaxy S24 va avea loc cândva prin luna ianuarie, sau la începutul lunii februarie, așa cum s-a întâmplat și în anii precedenți.

sursa: Yogesh Brar

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult