Galaxy S24 reapare în imagini de prezentare cu un design asemănător iPhone 15

29.09.2023
Galaxy S24 reapare în imagini de prezentare cu un design asemănător iPhone 15

Un nou calup de imagini Galaxy S24 arată un design aproape identic seriei anterioare, dar cu o diferență majoră ce apropie noul flagship Samsung de rivalul iPhone 15.

Se pare că Samsung a ales un design cu margini mai puțin rotunjite, Galaxy S24 arătând un ecran și spate perfect plat. Totodată și rama laterală este aplatizată într-un mod ce amintește de rivalul iPhone. Aparent noul design minimalist are scopul de a maximiza suprafața utilă a ecranului. Acesta vine încadrat cu o ramă și mai îngustă, permisă de noul șasiu din titan care ar trebui să ofere protecție sporită împotriva loviturilor primite din lateral.

în timp ce Apple revine la un design puțin mai rotunjit, după câteva generații de margini drepte, Samsung va face opusul, adoptând un design cu margini mai puțin rotunjite.

Galaxy S24 Foto: OnLeaks via SmartPrix)

Galaxy S24, livrat cu margini drepte, ca pe iPhone

Extrase pe baza randărilor trimise de Samsung către furnizorii de accesorii parteneri, carcasa lui Galaxy S24 are dimensiuni 147 x 70.5 x 7.6 mm, fiind puțin mai scund decât actualul model S23 (dimensiuni 146 x 70.9 x 7.6 mm).

Adevărul este că modelele Galaxy S din ultimii câțiva ani au devenit din ce în ce mai „plate”, de la generațiile de acum câțiva ani, cu ecrane și paneluri de sticlă curbate pe spate. Se pare însă că, din nou, modelul Galaxy S24 Ultra, va adopta., din nou, un design diferit față de modelele de bază. Asta confirmă că Ultra nu mai este un model derivat, ci mai degrabă un dispozitiv complet diferit. Practic, Samsung a înlocuit seria Note cu modelul Ultra al gamei Galaxy S, și a păstrat design-ul și funcțiile acelor dispozitive.

Galaxy S24 Foto: OnLeaks via SmartPrix)

Revenind la designul S24  / S24 Plus, imaginile furnizate arată obișnuitele taste Power și Volum, alături de un decupaj de formă ovală care probabil servește antenei 5G în bandă mmWave. Rămâne de văzut dacă nu cumva perforația de mari dimensiuni va slăbi rigiditatea carcasei ranforsată cu titan pe exterior, dar care păstrează șasiul din aluminiu la interior.

Din păcate pentru fanii care așteptau un design Galaxy S24 complet refăcut, se pare că nici 2024 nu este anul marilor schimbări, Samsung alegând încă odată strategia mai puțin riscantă a evoluției incrementale, refuzând orice inovații care s-ar putea dovedi riscante pentru acționarii companiei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult