Galaxy S24 și S24 Plus primesc acumulatori de capacitate mărită

22.08.2023
Galaxy S24 și S24 Plus primesc acumulatori de capacitate mărită

Galaxy S24 ar putea beneficia de acumulatori cu tehnologie îmbunătățită, permițând un salt consistent de capacitate, fără dezavantajul unui telefon mai gros sau mai greu.

Potrivit informațiilor extrase din rândul furnizorilor Samsung, Galaxy S24 și S24 Plus ar putea reveni la capacități de acumulator întâlnite ultima dată la generația Galaxy S21. Totuși, modelul flagship Galaxy S24 Ultra ar urma să păstreze capacitatea de 5000mAh, Samsung punând accent pe alte îmbunătățiri, cum ar fi trecerea la o carcasă cu șasiu din Titan, mai subțire și mai ușoară decât cea a modelului actual.

Problema cu acumulatorii Li-ion este că nu poți forța prea mult limitele de capacitate fără a sacrifica fie viteza de încărcare, sau fiabilitatea. Iar pentru viteze de încărcare ultra-rapide trebuie chiar să „tai” din capacitatea efectivă, păstrând o „rezervă” pentru compensarea uzurii inevitabile a acumulatorului și alte ajustări de ordin tehnic, cum ar fi împărțirea acumulatorului pe celule care pot fi încărcate în paralel.

În continuare, Samsung nu se alătură cursei pentru obținerea celei mai mari viteze de încărcare, Galaxy S24 oferind aceeași putere de 45W la încărcare prin cablu USB-C. În schimb, Samsung reduce diferențele de capacitate a acumulatorilor pentru versiunile non-Ultra, modelul S24 „vanilla” primind acumulator de 4000 mAh (+200 mAh față de S23, în timp ce modelul S24 Plus se alege cu acumulator de 4900mAh (+100 mAh față de S23 Plus).

Potrivit calendarului obișnuit de lansări, Samsung va dezvălui următoarea serie de telefoane Galaxy S la începutul anului viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult