Samsung ar putea livra acumulatori de capacitate mărită pentru Galaxy S24

23.04.2023
Samsung ar putea livra acumulatori de capacitate mărită pentru Galaxy S24

Potrivit surselor din industrie, Samsung colaborează cu două companii din China pentru dezvoltarea unui nou format de acumulator, rezervat Galaxy S24. Acesta va oferi capacitate mărită din același spațiu de instalare.

Problema cu acumulatorii Li-ion este că nu poți forța prea mult limitele de capacitate actuale fără sacrifica fie viteza de încărcare, sau fiabilitatea. Iar pentru viteze de încărcare ultra-rapide trebuie chiar să „tai” din capacitatea efectivă, rezervând capacitate „de rezervă” pentru ascunderea uzurii inevitabile a acumulatorului și alte modificări, cum ar fi împărțirea acumulatorului pe celule care pot fi încărcate în paralel.

Vestea „bună” este că producătorul sud-coreean nu a participat la cursa pentru atingerea celei mai mari viteze de încărcare, chiar și vârful de gamă S23 Ultra acceptând doar un „modest” 45W putere de încărcare prin cablu USB-C. Drept consecință, Samsung ar putea îndrepta provocarea într-o direcție mai dificil de urmat pentru competiție: acumulatori de capacitate mai mare, fără dezavantajul unui telefon mai gros și mai greu.

Îmbrățișată de divizia Samsung SDI printr-o investiție inițială de 75 milioane dolari, așa numita stacking tehnology descrie o metodă de împachetare a acumulatorilor în care celulele Li-ion au straturile anod-catod suprapuse și conectate pe contur. Spre deosebire de metoda rulării într-o bandă continuă și presarea pentru obținerea formei aplatizate, noua soluție promite creșterea cu până la 10% a densității de stocare a energiei. Cât despre potențialele riscuri asociate introducerii unei noi tehnologii de acumulatori, trebuie spus că Samsung SDI produce de ani buni acest format de acumulator, însă doar pentru aplicații EV care nu necesită un nivel foarte mare de miniaturizare.

Deși este inevitabil ca noii acumulatori Gen-5 să ajungă și la alți producători smartphone, sunt șanse mari ca noul acumulator livrat de Samsung SDI să debuteze în echiparea Galaxy S24, dând acestora un avantaj important în fața competiției.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult