Galaxy S24 Ultra ar putea schimba ecranul cu margini curbate pentru un design complet plat

22.08.2023
Galaxy S24 Ultra ar putea schimba ecranul cu margini curbate pentru un design complet plat

Samsung pare că va face pe plac fanilor care doresc abandonarea designului de ecran curbat, livrând Galaxy S24 Ultra cu un ecran perfect plat și colțuri rotunjite pentru ergonomie îmbunătățită.

Preluat de la seria Galaxy Note, designul „pătrățos” cu ecran decupat în linii drepte și curbat pe marginile laterale este cu siguranță cea mai distinctivă trăsătură a actualului flagship S23 Ultra. Problema este că designul în stil Note, gândit să maximizeze spațiul de afișare util, are neajunsuri evidente în ce privește ergonomia, actualul flaghip Samsung fiind incomod de manevrat cu o singură mână. Totodată, ecranul cu margini curbate este mai expus loviturilor primite din lateral, Galaxy S23 Ultra neavând o reputație prea bună în ce privește rezistența la căzături.

Adresând ambele neajunsuri, Samsung ar putea renunța complet la curbura discretă încă afișată de ecranul actualului flagship, livrând Galaxy S24 Ultra cu un ecran plat și mai bine protejat de rama carcasei realizată din titan, un metal ușor dar mai rezistent decât aliajul de aluminiu.  Totodată, colțurile ecranului vor veni decupate după carcasa puțin rotunjită, remodelată pentru a sta mai bine în palmă.

Cert este că Samsung pregătește de ceva timp renunțarea la ecranul curbat, S23 Ultra venind cu o curbură mai discretă decât predecesorul S22 Ultra, încât eliminarea acestei caracteristici să fie cât mai ușor acceptată de utilizatorii viitorului flagship.

Potrivit zvonurilor citate de @UniverseIce, Galaxy S24 Ultra va avea o lățime de 79mm, cu 0.9 mm mai mult decât S23 Ultra. Tot pe surse aflăm și că Samsung va aduce îmbunătățiri importante configurației foto.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult