Galaxy S30 Ultra, pregătit cu o cameră foto de 150MP

07.05.2020
Galaxy S30 Ultra, pregătit cu o cameră foto de 150MP

Potrivit zvonurilor circulate din surse apropiate companiei sud-coreene, Galaxy S30 Ultra aduce un upgrade consistent pe partea rezoluției foto, primind cel mai performant senzor optic dezvoltat până acum de Samsung pentru telefoane mobile.

Conform informațiilor neconfirmate oficial, telefonul va avea o cameră foto cu senzor principal de 150MP, modul de 64MP pentru funcția zoom, cameră ultra-wide de 16MP, un senzor macro de 12MP și o cameră 3D ToF cu rezoluție VGA. Este așteptat ca tehnologia de stabilizare optică a imaginii să fie implementată pentru toți cei trei senzori principali de imagine, dar și pentru unul dintre senzorii camerei frontale.

Echipată cu tehnologia nona-binning, camera principală va putea obține poze la rezoluție 150MP sub condiții ideale de iluminare, sau 16MP cu zgomot redus în condiții de lumină ambiantă redusă.

Tehnologie mai bună

Succesoare tehnologiei Tetracell, Nanocell foloseste nu mai puţin de 9 pixeli adiacenţi pentru simularea unui pixel cu suprafaţă de 2.4μm, dublând rata de absorbţie a luminii.

În cifre, modul de 150MP se traduce într-o rezoluție efectivă de 12032×9024 pixeli, sau 4920 x 3264 pixeli în modul 16MP.

O altă evoluție interesantă este și adăugarea camerei macro de 12MP, actuala serie Galaxy S20 neoferind deloc această capabilitate. Având în vedere faptul că majoritatea producătorilor oferă nu mai mult de 5MP pentru camera macro, sccesorul Galaxy S30 Ultra ar putea fi în avantaj la acest capitol.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult