Galaxy S5, pregătit în carcasă metalică şi variantă din plastic. Preţuri şi calendarul de lansare

Galaxy S5, pregătit în carcasă metalică şi variantă din plastic. Preţuri şi calendarul de lansare

Urmând exemplul dat de Apple cu seria iPhone 5S şi iPhone 5C, Samsung lansează Galaxy S5 în două variante distincte. Astfel, vom avea un model Galaxy S în carcasă metalică şi cu specificaţii de top, alăturat unei variante Galaxy S5 in carcasă din plastic, prezentând finisaje şi specificaţi apropiate de nivelul actualului model Galaxy S4. Diferenţa este dată de preţul  final, dus la nivelul seriei iPhone în cazul modelul de lux şi lăsat la un nivel aproape rezonabil în cazul variantei cu finisaje din plastic.

Samsung Galaxy S5 - design concept

Potrivit dezvăluirilor făcute de cei de la SamMobile şi alte surse rămase anonime, varianta premium Galaxy S5 va avea un preţ pentru Europa fixat la 800 euro, ce poate urca în funcţie de cantitatea de memorie instalată. În schimb, varianta Galaxy S5 ce concurează modelul iPhone 5C de la Apple va putea fi obţinută la un preţ începând cu 650 euro.

În ceea ce priveşte lista specificaţiilor, se pare că ambele terminale vor dispune de câte 3GB memorie RAM şi ecran AMOLED de 5.25 inch, cu rezoluţie 2560×1440 pixeli. Din păcate nu este clar dacă Samsung va introduce în configuraţia camerei foto şi un sistem de stabilizare optică a imaginii (OIS), zvonit deja ca fiind unul din punctele forte pentru iPhone 6. Ştim doar că ambele modele vor obţine poze la rezoluţie 16MP şi includ suport pentru filmare 4K.

Chipsetul instalat este Samsung Exynos 6 pentru varianta Galaxy S5 în carcasă metalică, respectiv Qualcomm Snapdragon 805 pentru varianta cu finisaje din plastic. Deşi ambele dispun de CPU octa-core, modelul Snapdragon 805 se bazează pe o configuraţie de tip big.LITTLE compusă din două module quad-core ce nu pot fi utilizate simultan. În schimb, modelul Exynos 6 pune la dispoziţie un CPU octa-core veritabil, capabil să ofere performanţe superioare soluţiei Qualcomm.

Comparat cu actualul model Galaxy S4, noul telefon Galaxy S5 cu chipset Snapdragon 805 oferă un GPU Adreno 420 cu 40% mai rapid în jocuri 3D şi CPU cu 4 nuclee Krait 450 funcţionând la 2.5GHz. Suplimentar, includerea unui modul 3G/LTE din a patra generaţie asigură suportul pentru conexiuni de internet mobil mai rapide, cu viteze de până la 300 Mbps.

Pentru ambele modele, sistemul de operare livrat este Android 4.4 KitKat.

Potrivit informaţiilor actuale, noua serie Samsung Galaxy S5 ar putea fi prezentată la jumătatea lunii martie cu ocazia unui eveniment organizat la Londra, urmând ca disponibilitatea în magazine să fie asigurată începând cu luna aprilie pentru varianta în carcasă metalică şi luna mai pentru varianta accesibilă în carcasă din plastic. Seria de telefoane Galaxy S5 va fi extinsă în luna iunie cu un model Galaxy S5 Mini şi variantă Galaxy S5 Zoom, ambele echipate cu ecran Super AMOLED de 4.8inch suportând rezoluţia 540×960 pixeli.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult