iPhone 6 devine iPhone Air – cum ar putea arăta noul design şi cât de subţire este carcasa

iPhone 6 devine iPhone Air - cum ar putea arăta noul design şi cât de subţire este carcasa

iPhone 6, ilustrat cu ceea ce pare a fi o imagine arătând şasiul carcasei, promite să fie deopotrivă cel mai mare şi mai subţire telefon iPhone de până acum. Dacă se dovedeşte a fi produsul real şi nu un fals pus la cale de fanii Apple, noul  iPhone Air, după cum este referit în ultimele zvonuri, va aduce cea mai drastică schimbare de design observată până acum la seria iPhone.

Apple iPhone Air - concept de design

Potrivit informaţiilor disponibile în acest moment, Apple a ales pentru iPhone 6 un ecran spaţios cu diagonală 4.7 inch, dar în mod surprinzător lungimea şasiului nu pare să se potrivească cu forma aşteptată pentru acesta. Mai exact, ecranul de 4.7 inch ar trebui să fie mai lung decât permite noua carcasă, fapt ce indică renunţarea la rata de aspect folosită pentru seria iPhone 5 şi o reîntoarcere la formatul întâlnit la generaţiile iPhone mai vechi.

Mulţumită spaţiului câştigat sub ecranul de 4.7 inch, Apple poate face trecerea la un acumulator mai subţire care permite reducerea grosimii finale a carcasei la numai 6mm, sperăm fără compromisuri majore la capitolul autonomie.

Presupusul şasiu rezervat pentru carcasa lui iPhone 6

Cât despre ce se ascunde la interior, potrivit unor dezvăluiri făcute de publicaţia The China Post Apple a ales pentru iPhone 6 tot o cameră foto de 8MP, dar cu performanţe substanţial îmbunătăţite. Decizia este oarecum surprinzătoare dacă aruncăm o privire către principalii săi competitori din tabăra Android, unde 13MP pare să fie rezoluţia preferată pentru camera foto, mergând până la 20MP în cazul lui Sony Xperia Z1. Potrivit altor zvonuri inclusiv viitorul Galaxy S5, pregătit pentru lansare în această primăvară, va avea cameră foto de 16MP. În aceste condiţii camera foto de 8MP ar putea fi un dezavantaj major pentru iPhone Air, dacă nu cumva Apple reuşeşte să convingă fanii cu alte detalii, cum ar fi prezenţa unui sistem de stabilizare optică a imaginii şi alte tehnologii avansate de procesare a imaginii.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult