Galaxy S5 – video preview Go4it

Galaxy S5 - video preview Go4it

Nu chiar produsul pe care şi l-au imaginat fanii, Galaxy S5 reprezintă totuşi un pas înainte pentru Samsung după succesul modest avut cu predecesorul Galaxy S4, criticat pentru asemănarea prea mare cu modelul Galaxy S3.

După episodul Galaxy S4 mulţi aşteptau ca Samsung să opereze schimbări radicale la nivel de funcţionalitate şi design, iar zvonuri care să întărească această idee erau destule. Însă producătorul sud-coreean a ales să meargă tot pe cărări bătute, cu un design ce combină  trăsături ale top-ului de gamă anterior şi elemente de la alte produse de succes, cum ar fi textura de piele perforată întâlnită la tabletele Nexus 7 din prima generaţie.

Samsung Galaxy S5

În loc de un Galaxy S5 în carcasă metalică şi cu ecran 4K, trebuie să ne mulţumim tot cu rezoluţie 1080p şi finisaje din plastic care doar imită aspectul de metal şlefuit. Nici chip-ul Snapdragon 805 anunţat de Qualcomm în luna noiembrie 2013 nu a fost gata pentru folosire cu noul top de gamă Samsung, aşa că ne-am ales cu un telefon Galaxy S5 motorizat de chip-ul Snapdragon 801, o versiune mai rapidă a seriei Snapgragon 800 care tactează cele patru nuclee Krait 400 la frecvenţa de 2,5 GHz şi oferă acelaşi GPU Adreno 330.

Află mai multe detalii despre inovaţiile oferite de noul telefon Galaxy S5 şi setul extins de specificaţii, din materialul dedicat evenimentului de lansare Galaxy S5 ţinut de Samsung la MWC 2014.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult