Galaxy S6 edge este la fel de rezistent la îndoituri precum iPhone 6 Plus

03.04.2015
Galaxy S6 edge este la fel de rezistent la îndoituri precum iPhone 6 Plus

Fenomenul Bendgate a venit şi a trecut, însă aceasta a creat o nouă metodă de testare a telefoanelor noi apărute. Faptul că iPhone 6 Plus poate fi îndoit cu uşurinţă a dus la verificarea mai atentă a dispozitivelor mobile, iar acum compania de garanţii SquareTrade oferă filmări cu majoritatea smartphone-urilor recente. Deşi Samsung a profitat de momentul în care telefonul companiei Apple era pus într-o lumină proastă, promovând rezistenţa dispozitivelor sale, noul Galaxy S6 edge nu pare să fie prea departe de acesta în teste.

Galaxy S6 edge nu este încă pe piaţă şi nu putem şti cu siguranţă dacă acesta are într-adevăr o problemă cu îndoirea ramei metalice, însă rezultatele celor de la SquareTrade spun că acesta este la fel de rezistent precum iPhone 6 Plus. Acesta se îndoaie după ce este aplicată o presiune de aproximativ 55 de kilograme, egală cu cea necesară pentru a îndoi un telefon Apple.  Cu toate acestea, problemele telefonului Samsung par a fi şi mai grave, iar vinovatul este chiar ecranul curbat.

Noua protecţie din sticlă rotunjită la margini arată foarte bine şi probabil că este foarte plăcută atingerii, însă nu este la fel de rezistentă precum sticla plată. Atunci când este aplicată presiune asupra display-ului, marginile curbate încep să se crape. Deşi funcţionalitatea nu este afectată în niciun fel, cu siguranţă crăpăturile vor deranja utilizatorii în cazul unui astfel de accident. La o presiune de aproximativ 65 de kilograme, telefonul nu numai că a fost distrus fără speranţe de funcţionare, însă protecţia din sticlă s-a spart în cioburi mici, care pot fi dăunătoare utilizatorilor.

Desigur, acestea sunt doar teste sintetice, realizate într-un laborator folosind echipament de precizie înaltă. Posibilitatea de a reproduce efectele sale în utilizarea de zi cu zi sunt slabe, însă rezultatele sugerează că noul S6 edge de la Samsung nu este la fel de rezistent precum predecesorii săi. Nici HTC One M9 nu s-a descurcat prea bine în teste, fiind declarat nefuncţional la presiune de 60 de kilograme. Vom vedea dacă spargerea sau îndoirea noului smartphone Samsung este o problemă atunci când acesta va ajunge pe piaţă, la mijlocul lunii aprilie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult