Galaxy S6, primul smartphone Samsung care beneficiază de memorie UFS 2.0

Galaxy S6, primul smartphone Samsung care beneficiază de memorie UFS 2.0

Potrivit dezvăluirilor făcute de ziarul sud-coreean ETNews citând un surse apropiate companiei, Samsung va folosi pentru telefonul Galaxy S6 cip-uri de memorie NAND cu tehnologie UFS 2.0, capabile să atingă viteze de transfer comparabile soluţiilor de stocare Solid State pentru PC şi laptop.

Galaxy S6, primul smartphone Samsung care beneficiază de memorie UFS 2.0

La fel de ieftine ca dispozitivele eMMC folosite în prezent, cip-urile de memorie UFS (Universal Flash Storage) promit viteze de transfer de până la 1.2GB/s, obţinute cu un consum de energie mai mic decât este posibil cu tehnologiile actuale. Mai precis, îmbunătăţirile recente aduse formatului UFS 2.0 au permis reducerea la jumătate a consumului de energie comparat cu formatul eMMC 5.0.

Iniţiat de Samsung, Nokia şi Micron în anul 2007 şi susţinut de Joint Electron Device Engineering Council (JEDEC), noul standard UFS 2.0 este acum folosit de Toshiba şi SK Hynix, urmând ca şi Samsung să demareze producţia de masă a noilor cip-uri NAND flash în cursul săptămânilor viitoare.

Pe lângă memoria internă, Samsung va înlocui treptat şi card-urile SD/microSD cu alternative UFS 2.0. Primul telefon echipat cu slot pentru card de memorie UFS ar putea fi chiar Galaxy S6, urmat de phablet-ul Galaxy Note 5.

Aparent, Samsung nu este singurul producător smartphone pe cale să facă saltul la formatul UFS 2.0, Xiaomi având planuri similare pentru linia sa de produse.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult