Galaxy S7 afişează rezoluţie Full HD după instalarea Android 7.0 Beta

23.11.2016
Galaxy S7 afişează rezoluţie Full HD după instalarea Android 7.0 Beta

Samsung va lansa în curând actualizarea la Android 7.0 Nougat pentru Galaxy S7, însă cei care au testat deja versiunea beta a noului sistem de operare au descoperit că imaginile afişate sunt la o rezoluţie mai slabă. Compania coreană a integrat încă de la început opţiunea de a limita rezoluţia display-ului pentru a economisi energie, însă noul TouchWiz cu Android 7.0 vine încă de la început configurat pentru afişare în rezoluţie Full HD.

Ecranul OLED QHD de pe dispozitivele Samsung este considerat cel mai bun de pe piaţă, oferind culori naturale, definiţie înaltă şi luminozitate peste medie, însă aceste avantaje nu mai sunt atât de evidente odată cu limitarea rezoluţiei. Este posibil ca Samsung să fi setat această rezoluţie implicită din greşeală, fiind totuşi vorba despre o versiune beta a sistemului de operare, însă unii dintre utilizatori probabil că nici nu ştiu cum să configureze ecranul pentru a funcţiona la adevărata sa capacitate.

În cazul în care testaţi Android Nougat pe Galaxy S7 şi vi se pare că rezoluţia dispozitivului a scăzut, nu trebuie decât să mergeţi în meniul de setări al telefonului şi la categoria ecran să selectaţi rezoluţia WQHD (2560 x 1440 pixeli), opţiunea din dreapta. În cazul în care doriţi să experimentaţi cu această valoare pentru a testa îmbunătăţirile pe partea de autonomie, există posibilitatea de a seta şi pe o valoare foarte scăzută, HD (1280 x 720 pixeli).

În practică, limitarea rezoluţiei reduce şi stresul asupra procesorului şi cipului grafic, lucruri care ar trebui să limiteze consumul de energie al chipset-ului. Unii ar putea spune că la diagonala de 5,2” a modelului standard şi la 5,5” al variantei Edge, rezoluţia Full HD nu este tocmai rea, iPhone 6, 6S şi 7 folosind această rezoluţie fără probleme, însă cei care doresc să folosească telefonul la adevărata sa valoare, probabil că vor dori rezoluţia maximă.

Această problemă alături de imposibilitatea de a folosi headset-ul Gear VR sugerează însă că este vorba doar de neajunsuri caracteristici unor versiuni de test.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult