Galaxy S7 ar putea veni mai devreme decât ne aşteptam

Galaxy S7 ar putea veni mai devreme decât ne aşteptam

În general, zvonurile despre noi smartphone-uri precum o nouă variantă de iPhone sau un nou Galaxy S, apar cu doar câteva luni înainte de lansare, nu cu jumătate de an, ca în cazul lui Galaxy S7. Noi informaţii sugerează însă că am putea primi noul flagship de la Samsung mai devreme decât ne aşteptam, compania plănuind să aducă acest model pe piaţă cu câteva luni înainte de programul pe care l-a urmărit în anii precedenţi.

Galaxy S6 şi S6 edge au fost lansate anul acesta în luna martie, în cadrul unei conferinţe Unpacked care a avut loc în Barcelona cu ocazia Mobile World Congress. Conform etnews, o publicaţie coreană cu surse în cadrul Samsung, noul Galaxy S7, alături de o variantă mai modestă a acestuia, vor fi dezvăluite în luna ianuarie. Aparent designul final a fost deja aprobat în septembrie, urmând ca în lunile care urmează acesta să intre pe linia de producţie. Aceste informaţii sugerează că Samsung va încerca să abordeze o nouă strategie pentru lansarea noului său vârf de gamă, probabil asemănător cu cel al altor companii precum Sony, Google şi chiar Apple.

Aparent cele două variante de Galaxy S7 vor avea procesoare diferite şi probabil vor veni în dimensiuni diferite. Această mişcare ar alinia lansările Samsung la strategiile seriilor de produse Xperia Z, care vin în variantă normală şi variantă compact, iPhone (6 şi 6 Plus) şi chiar Google cu noile 5X şi 6P. Aceste informaţii sunt susţinute şi de informaţiile care ne informează că Samsung a testat recent terminale bazate pe două modele de procesoare Exynos.

Acest lucru ar fi din nou susţinut de faptul că recent au fost sugerate nu doar două variante de chipset, ci trei. Întrucât vor fi folosite două modele de chipset-uri Exynos, câte unul pentru fiecare variantă de Galaxy S7, iar varianta de top va fi echipată şi cu procesoare Qualcomm, se pare că noile informaţii pot fi corelate cu cele mai vechi.

Desigur, toate aceste presupuneri sunt făcute pe baza unor informaţii neverificate. Vom afla cu siguranţă dacă într-adevăr Galaxy S7 va ajunge în magazine în luna ianuarie, dacă va veni în două versiuni şi dacă va folosi hardware diferit pentru fiecare în parte mai aproape de momentul lansării.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult