Galaxy S7 nu va fi foarte diferit faţă de S6 la exterior

09.12.2015
Galaxy S7 nu va fi foarte diferit faţă de S6 la exterior

În fiecare an aflăm destul de multe detalii despre noi smartphone-uri încă neconfirmate, iar principalele surse de informaţie sunt de multe ori producătorii de accesorii pentru acestea. Se pare că Galaxy S7 este într-un stadiu de dezvoltare destul de avansat, întrucât Samsung a trimis deja specificaţiile referitoare la dimensiuni companiilor terţe care vor realiza huse pentru acesta. Astfel putem vedea pentru prima dată forma noului flagship de la Samsung.

Samsung Galaxy S7 va fi livrat în mai multe variante şi în două opţiuni de dimensiune. Prima va fi una foarte apropiată de cea a lui Galaxy S6. De fapt, telefonul va arăta la exterior aproape identic cu fratele său din 2015. Conform mulajelor 3D ale telefonului, singura diferenţă va fi butonul „home” care renunţă la forma rotunjită, în favoarea uneia cu unghiuri ascuţite. Jacul de căşti, grila pentru difuzor, butoanele şi locaşul pentru cartele SIM se vor găsi în aceleaşi locuri bine cunoscute. De asemenea, se pare că nici Galaxy S7 nu va integra locaş pentru cartele microSD şi nici nu va oferi acces utilizatorilor la acumulator.

Alăguri de Galaxy S7 va exista şi o variantă „plus”, care se pare că nu va fi doar o reîmprospătare a lui Galaxy S6 edge+. Dimensiunile pentru Galaxy S7 sunt identice cu cele ale lui Galaxy S6: 143.37 x 70.8 x 6.94 mm, în timp ce varianta cu display mai mare depăşeşte atât Galaxy Note 5, cât şi S6 edge+:  163.32 x 82.01 x 7.82 mm. Se pare că acest model va integra un display mai mare, de aproximativ 6” şi va renunţa la mufa microUSB în favoarea noului USB Type-C.

Desigur, aceste informaţii nu sunt confirmate şi chiar dacă ar putea fi adevărate în acest moment, oricare caracteristică a noilor smartphone-uri ar putea fi modificată înainte de lansare. Nu ar trebui însă să ne surprindă dacă în această primăvară Samsung va lansa un telefon aproape identic la exterior cu Samsung Galaxy S6, cu mici îmbunătăţiri sub carcasă. Apple a aplicat cu succes această strategie încă de la lansarea primului iPhone 3GS şi se pare că încă nu a dat greş.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult