Galaxy S7 și S7 Edge rămân fără suport software oficial

07.04.2020
Galaxy S7 și S7 Edge rămân fără suport software oficial

După patru ani de suport software din partea Samsung, seria de telefoane Galaxy S7 rămâne fără suport software oficial, conform SamMobile. Cele două dispozitive din serie, Galaxy S7 și S7 Edge, lansate în primăvara anului 2016, au primit ultima actualizare oficială din partea Samsung, care aduce certificatele de securitate Google aproape la zi, la versiunea din martie 2020. Acest lucru nu înseamnă că aceste dispozitive nu vor mai primi actualizări niciodată, însă Samsung nu mai promite suport oficial.

Modelele Galaxy S7 au beneficiat de doi ani de actualizări de software importante, trecând de la versiunea Android 6 Marshmallow la versiunile Android 7 Nougat și Android 8 Oreo, versiunea cea mai recentă care este disponibilă în mod oficial acum. După cei doi ani de suport, Samsung a continuat să lanseze actualizări de securitate pentru aceste dispozitive. Este vorba despre actualizările oferite de Google și lansate trimestrial de către Samsung, o practică pe care compania o aplică pentru toate dispozitivele sale care rămân fără suport software oficial.

De obicei, perioada de grație pentru actualizări de software este de trei ani, însă Samsung a ținut modelele Galaxy S7 pe lista de dispozitive cu suport oficial cu un an în plus. În viitor însă, în cazul în care apare o problemă majoră de securitate, Samsung ar mai putea lansa mici actualizări pentru a asigura o experiență de utilizare securizată celor care încă nu au făcut upgrade la unul dintre modelele mai noi.

Astfel, Samsung este undeva la mijloc atunci când vine vorba despre suport software pentru platforma Android. Google promite 3 ani de actualizări software majore pe modelele Pixel, în timp ce OnePlus de obicei urmează un program de lansări similar, cu actualizări de securitate chiar și după acest termen pentru anumite modele.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult