Galaxy S7 trece la rezoluţie Full HD după actualizarea la Android 7.0, însă poate fi setat înapoi la modul QHD

Autor: Aurelian Mihai 19.01.2017
Galaxy S7 trece la rezoluţie Full HD după actualizarea la Android 7.0, însă poate fi setat înapoi la modul QHD

Ascunsă în spatele promisiunii de a oferi un mai bun control asupra autonomiei bateriei, schimbarea ar putea nemulţumi o parte dintre utilizatorii ceva mai experimentaţi, care doresc să beneficieze în continuare de toate avantajele unui smartphone premium cum este Galaxy S7.

Odată actualizate la versiunea Android 7.0, disponibilă oficial începând cu luna ianuarie, telefoanele Samsung Galaxy S7 şi S7 edge nu mai afişează interfaţa Android la rezoluţia nativă a ecranului (1440×2560 pixeli), folosind în schimb o rezoluţie inferioară (1080×1920 pixeli). Modificarea ar trebui îmbunătăţească autonomia bateriei şi performanţele resimţite, cu preţul unei penalizări asupra clarităţii imaginii care să nu fie sesizabilă pentru cei mai mulţi dintre utilizatori.

Din fericire modificarea adusă poate fi anulată ajustând o setare prezentă în pagina Display a meniului Settings. De aici, utilizatorii pot alege între 1080p, 720p şi rezoluţia nativă 1440p, activată în urma unei reporniri a telefonului mobil.

Tags: