Galaxy S8 ar putea include un aşa numit “Beast Mode”, însă rolul acestei funcţii nu este cunoscut

22.12.2016
Galaxy S8 ar putea include un aşa numit “Beast Mode”, însă rolul acestei funcţii nu este cunoscut

Samsung Galaxy S8, cel mai important smartphone pregătit pentru lansare în prima parte a anului viitor, pare să vină echipat cu o funcţie numită “Beast Mode”.

Menţionată în unele documente pregătitoare trimise deja autorităţilor europene, noua funcţie nu are încă un rol clar definit, însă numele mai mult decât expresiv alimentează deja o mulţime de speculaţii.

În timp ce scopul precis nu este deocamdată cunoscut, speculaţiile par să conveargă asupra unui aspect greu de contrazis: aşa numitul “Beast Mode” va oferi performanţe crescute, cu preţul reducerii drastice a autonomiei oferită de acumulator.

Posibil, noua funcţie este legată de folosirea dispozitivului pentru vizionarea de conţinut VR, sau cu jocuri Android mai pretenţioase, care necesită întreaga rezervă de performanţă oferită de Galaxy S8. Cert este că Samsung a considerat plasarea noului “Beast Mode” ceva mai sus decât modurile ”Performance” sau ”Gaming”  incluse în mod uzual şi la alte dispozitive smartphone.

Cât despre hardware-ul care va beneficia de pe urma acestui mod de înaltă performanţă, lista preliminară cu specificaţii menţionează chipsetul Snapdragon 835 şi un model Exynos echivalent produs chiar de Samsung, ajutat cu până la 8GB memorie RAM.

Pusă în contextul experienţei mai puţin fericită avută cu modelul Galaxy Note7, echiparea modelului Galaxy S8 cu un  mod de înaltă performanţă care să forţeze limitele hardware-ului disponibil pare în contradicţie cu efortul companiei de a face din Galaxy S8 cel mai sigur smartphone cu putinţă. Rămâne de văzut dacă noua funcţie va fi într-adevăr prezentă şi în produsul finit, sau va rămâne doar ca o curiozitate apărută în documentaţia publicată înaintea lansării.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult